Boot Loader : WinME nie uruchamia sie

Znalazlem sporo postow z takim problemem ale podane rozwiazania nie dzialaja u mnie. Mam dwa systemy WinME i WinXP ( NTFS ). Ten problem pojawil sie juz wczesniej i wtedy rozwiazalem go instalujac od nowa oba systemy ( teraz nie mam na to ochoty ). Problemem jest to ze zainstalowalem Norton SystemWorks, uruchomilem Disk Doctora ( nie znalazl zadnych bledow ) a pozniej Speed Disk, wylaczylem po skonczeniu komputer i kiedy chcialem pozniej uruchomic WinME pojawil sie komunikat :

Invalid system disk
Replace the disk, and then press any key

W konsoli odzyskiwania wpisywalem bootcfg /add oraz /rebuild to znajdowal tylko partycje z WinXP. Polecenia fixmbr oraz fixboot takze nie rozwiazuja problemu. Teraz moje pytanie czy jest jakis inny sposob aby naprawic boot loadera i uruchomic WinME ?

Odpowiedzi: 4

Jeszcze jedno – XP mozesz uruchomic normalnie czy tez nie ? Chyba nie skoro uruchamiales konsole.
Mozesz miec jakiegos wirusa ktory kasuje badz zmienia Master Boot Record dysku. Odpal kompa z dyskietki awaryjnej w98 i wpisz fdisk /mbr
To powinno naprawic Ci Master Boot Record i bedziesz mogl uruchomic ME. Pozniej jednak trzeba bedzie przywrocic wybor systemu przy starcie ale to juz zrobisz z konsoli XP.
EL NINO
Dodano
04.08.2003 03:05:13
Nortona uruchomilem w WinME na partycji C. WinXP mam na G.
Nagash
Dodano
04.08.2003 00:58:58
Z jakiego systemu odpaliles tego Nortona ? Jaki system na jakiej partycji ?
EL NINO
Dodano
04.08.2003 00:17:40
Ja miałęm ten błąd jak chciałem zainstalować ME jak nie miałem sformatowaną 2 partycje na NTFS.
Najlepiej jakbyś miał obie partycje FAT32.
Tomekk
Dodano
03.08.2003 22:53:17
Nagash
Dodano:
03.08.2003 19:30:40
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1