BOOT.ini
jak uruchamiam windowsa xp prof przed tym ekranem z zapraszamy pojawia sie niepoprawny plik BOOT.ini uruchamiam z c:/windows Troche mnie to wkurza co zrobic zeby tego nie bylo???!!!
Odpowiedzi: 8
Dzieki wielkie pomoglo:)
źeby system pokazał Tobie ten plik, wejdź w "mój komputer">narzędzia>opcje folderów>zakładka "widok" i zlikwiduj ptaszka przy "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" teraz plik ten będzie widoczny, po wejściu na dysk C (o ile system masz na C)
jeźeli nie wiesz, jak go zmodyfikować to skopiuj to co podał gussino wklej to do nowego dokumentu tekstowego, nadaj mu nazwę boot.ini i wrzuć na dysk C, gdy pojawi się komunikat, źe istnieje juź plik o takiej samej nazwie, czy go zamienić kliknij "tak".
jeźeli nie wiesz, jak go zmodyfikować to skopiuj to co podał gussino wklej to do nowego dokumentu tekstowego, nadaj mu nazwę boot.ini i wrzuć na dysk C, gdy pojawi się komunikat, źe istnieje juź plik o takiej samej nazwie, czy go zamienić kliknij "tak".
Nie wiem jak to wszystko mam zrobic Pomozcie mi z tym ??? Co zrobic zeby to usunac???
surtoip:ale jak mam go odtworzyc bo fakt szukalem i nie mam go na dysku???!!!!
Bo on jest ukryty i systemowy na dodatek.
Wygląd, prosze bardzo:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
ale jak mam go odtworzyc bo fakt szukalem i nie mam go na dysku???!!!!
surtoip:jak uruchamiam windowsa xp prof przed tym ekranem z zapraszamy pojawia sie niepoprawny plik BOOT.ini uruchamiam z c:/windows Troche mnie to wkurza co zrobic zeby tego nie bylo???!!!
A moźe Ci w ogóle tej plik znikł jakimś cudem ? Wtedy musisz go utworzyć od nowa.
Moze to pomoze. http://hslab.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=18
Żebym był złosliwy to bym napisął, źe "załadować poprawny" naleźy.
Nie napisałeś o jego zawartości ni słowa – moźe więć choć rzucisz okiem od archiwum by zobaczyć jak boot.ini wyglądać powinien i sprawdzisz co w tym Twoim jest nie tak.
Potem juź prosto – edycja pliku i doprowadzenie go do stanu uźywalności.
Nie napisałeś o jego zawartości ni słowa – moźe więć choć rzucisz okiem od archiwum by zobaczyć jak boot.ini wyglądać powinien i sprawdzisz co w tym Twoim jest nie tak.
Potem juź prosto – edycja pliku i doprowadzenie go do stanu uźywalności.
Strona 1 / 1