boot.ini
Witam. Mam takie pytanko: dlaczego po kaźdej instalacji systemu Xp mój plik BOOT.ini wygląda tak?:
[boot loader]
timeout=30
default=signature(6440644)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
signature(6440644)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Co znaczy: signature(6440644) I dlaczego się pojawia? Moja płyta to asus A7V8X–X a dyski Seagate 120 GB ATA. Przy takim wpisie komp uruchamia mi się bardzo wolno, ale jak zmienię wpis signature na multi(0) wszystko jest OK. Dzięki za odpowiedz
[boot loader]
timeout=30
default=signature(6440644)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
signature(6440644)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Co znaczy: signature(6440644) I dlaczego się pojawia? Moja płyta to asus A7V8X–X a dyski Seagate 120 GB ATA. Przy takim wpisie komp uruchamia mi się bardzo wolno, ale jak zmienię wpis signature na multi(0) wszystko jest OK. Dzięki za odpowiedz
Odpowiedzi: 7
Próbowałem. Aktualizowałem teź bios ale zawsze jest to samo.
Heh, dobre pytanie.
Sproboj Load BIOS Defaults
Heh, dobre pytanie.
Dysk był formatowany kilkakrotnie(zawsze dokładnie), kilkakrotnie były usuwane i zakładane partycje ( zawsze przy uźyciu instalatora win Xp) Czy instalator mógł źle sformatować partycje? Jeśli tak to jak i czym formatować? I jeszcze gdzie w bios włączyć tą funkcje? Przepraszam za banalne być moźe pytania ale jestem kompletnym amatorem.
W skrocie. Najprawdopodobniej partycja z XP jest zle sformatowana.
Inne przyczyny: kontroler IDE lub BIOS nie ma wlaczonej (nie wspiera) INT–13 EXTENSIONS – Rozszerzen INT–13, a partycja ma rozmiar wiekszy niz 7.8GB
Mam dokladnie ta sama plyte gl i wszytko z boot.ini jest jak nalezy.
Inne przyczyny: kontroler IDE lub BIOS nie ma wlaczonej (nie wspiera) INT–13 EXTENSIONS – Rozszerzen INT–13, a partycja ma rozmiar wiekszy niz 7.8GB
Mam dokladnie ta sama plyte gl i wszytko z boot.ini jest jak nalezy.
Wstyd się przyznać, ale nie znam angielskiego, moźe tak krótko po polsku.
Zerknij: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;[LN];227704
Strona 1 / 1