boot.in

co moźe oznaczać komunikat na czarnym ekranie podczas logowania do systemu xp. :

nieprawidłowy plik boot.in
rozruch z c:windows.

(pojawił się przez chwile i później normalnie system się zalogował)

Odpowiedzi: 4

napisałem później bo wczesniej nie wiedziałem a dowiedziałem się z Twojej pierwszej odpowiedzi więc logiczne jest to źe nie mogłem napisać odrazu.
dziekuję za wyczerpującą odpowiedź problem rozwiązany ,w uruchamianiu i odzyskiwaniu, po komunikacie o braku pliku pojawiła się informacja o mozliwości utworzenia nowego pliku boot.ini w notatniku, uczyniłem to i juź jest.
pozdrawiam Twoje powyźsze rady napewno mi sie kiedyś przydadzą
mynajms
Dodano
04.02.2004 00:17:08
A co – kolejny post bez sensu i potrzeby.
Gdybyś w pierwszyn napisął o tym "braku" to juź by było po połowie porad.
1.Przekręcony sprzet – szczególnie kontroler IDE na płycie, a w konsekwencji na dysku.
2. Pamięć, która czy to z powodu zbyt wysokich timingów , czy sama z siebie zaczyna się sypać.
3.Sypiący się dysk
4.Bład tasmy IDE.
5. Problem z zasilaniem – brak stabilności lub skoki napięć
6. uszkodzenie plików systemowych w wyniku działania wirusa.
Ad. 1 – powócić do ustawień nominalnych
Ad.2 – przeestować np. www.memorygold.cz
Ad.3 – przetestowac programami narźedziowymi ze strony producenta
Ad 4. docisnąc, wymienić.
Ad 5. spraewdzić z innym zasilaczem.
Ad 6 – leczenie i czasem reinstal systemu bywa niezbędny.
Jak sam widzisz nie ma jednoznacznej odpowiedzi – szczególnie przy ilości danych , których dostarczasz.
Moźe więc przestaniesaz się dziwić, źe usiłuję tłumaczyć jak waźna jest precyzja informacji w pytaniach?
Rebe
Dodano
03.02.2004 22:00:52
tak mistrzu, ale wyświetla mi poniźszy komunikat a później informacje o braku pliku boot.ini, nie mam pojecia co mogłem namieszać wczesniej (zauwaźyłem źe dzisiaj często mruga czerwona(być moźe kara za kłótnie na forum)
mynajms
Dodano
03.02.2004 21:38:01
Moźe oznaczać, źe masz nieprawidlowa składnie w tym pliku.
Oczywiście 0 informacji co wcześniej zmieniałeś , badź dokładałeś.
Być moźe dołoźyłeś jakiś dysk i system to zapamiętał i dokonał rozdziału na startowy i systemowy, a teraz po wyjęciu tego urzadzenia został wpis?
Przy tej ilości danych nawet ja we wróźkę tylko się bawię, ale dzięki temu bedę sobie mógł kolejne posty napisać.
Sprawdzenie prawidłowości wpisów w boot.ini :
z automatu poprzez msconfig i z zakładki "boot.ini" wybranie "sprawdź ścieźki rozruchu" – lub podobne brzmienie, ew. "z ręki" mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie i edycja boot.ini.
Rebe
Dodano
03.02.2004 21:12:46
mynajms
Dodano:
03.02.2004 20:54:13
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1