bookmark

hej all mam prosbe mam takiego trojana tzn mks go pokazuje ale jak chce go usunac to restarutje mi kompa i nie wiem co robic a jak chce to zrobic pod trybem awaryjnym to mks nie ładuje bazy wirusow prosze o pomoc i z gory dzieki

Odpowiedzi: 2

dzieki el nino ale jakos mi sie udało go wywalic zanim przeczytalem twoja odpowiedz mks zmienil nazwe trojana a potem skanowalem 2 progsami naraz i wywalilem to swinstwo w awaryjnym :))
Anonymous
Dodano
16.02.2004 01:43:08
Z tym trojanem jest troche klopotu, poniewaz biblioteka uzywana przez niego "podpina" sie pod svchosty, winlogon i inne wazne procesy systemowe. Usuniecie jej na pracujacym systemie jest niemozliwe, bo wylaczenie procesu svchosta (akurat ten sam na ktorum leci RPC) lub winlogona powoduje wlasnie restart.
Jesli masz system na FAT, to po prostu uruchom komputer z dyskietki i usun ta biblioteke. Jest w c:windowssystem32 – msconfd.ddl
Natomiast jesli na NTFS, to wtedy musisz uruchomic kompa z plyty XP, dostac sie do konsoli, do linii polecen i wklepac tam komende "del c:windowssystem32msconfd.ddl". To powinno wystarczyc.

Pozniej tylko przeczyscic rejestr z odwolan do tej biblioteki.
EL NINO
Dodano
15.02.2004 17:04:06
Anonymous
Dodano:
15.02.2004 15:19:34
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1