Bluetooth oraz Network Connections
Witam!
Chce polaczyc komputer z laptopem uzywajac do tego dwoch Dongli Bluetooth (Bluetake BT007SX).
Oprogramowanie i sterowniki dostarczone przez producenta sa raczej marne i maja ograniczona funkcjonalnosc (Bluesoleil). W zamian uzywam Toshiba Bluetooth Stack. Systemy na obu maszynach, to Windows XP Pro bez SP.
Komputery sie widza, mozna przesylac pliki i generalnie jest ok. Ale ta droga chce rowniez udostepnic Internet laptopowi. Komputer jest podlaczony do modemu kablowego na USB, dostawca to Aster.
Zeby udostepnic Internet upewnilem sie. ze na komputerze jest wlaczone ICS, w ustawieniach zaznaczylem, zeby pozwalal sie laczyc poprzez ten komputer i wskazalem polaczenie Bluetooth jako docelowe, a na koniec uruchomilem set up home network na obu maszynach z ta sama nazwa W ustawieniach Toshiby wlaczylem Pan oraz DHCP service. Polaczenie na laptopie dostaje adres z puli 192.168.81.xxx.
Zadzialalo! Mialem polaczenie z netem, HTTP chodzilo.
Problem w tym, ze zadzialalo tylko raz...
Rozlaczylem maszyny, bo laptop nie mial zadnego firewalla, a kiedy chcialem polaczyc znowu, to juz nie zadzialalo... Niestety nie sprawdzilem wszystkich ustawien na laptopie, bo z uruchomieniem netu meczylem sie juz drugi dzien i wpadlem w taka euforie, ze zapomnialem. Tak czy inaczej probowalem pozniej chyba wszystkich mozliwych kombinacji ustawien, lacznie z przeinstalowaniem oprogramowania i nic.
Zauwazylem natomiast, ze w laptopie jedna opcja jest zawsze wylaczona i nie wiem jak ja wlaczyc. Opcja ta, albo inaczej polaczenie jest zaznaczone na screenie:
http://img227.imageshack.us/img227/6096/connectzq3.jpg
Moze wiecie, jak ja wlaczyc?
Byc moze to wlasnie jest problem i to blokuje polaczenie... Kiedy klikam, zeby wlaczyc, niby pisze, ze wlacza, ale opcja pozostaje z takim samym statusem...
A moze jakas zmiana w rejestrze?
Z gory dziekuje.