Bluetooth i 6600

Witam, kupilem sobie bluetooth. Mam nokie 6600 i chcialem sobie konfigurwac ja przez kopoter. Jednak jest taka rzecz... Zainstalowalem, wszystko poszlo gladko, ale 6600 nie chce sie podlaczyc do kompa:/ Bluetooth na kompie jest wlaczony bo jest napisane. Ja walacz bluetooth na nokii i wyszukuje mi mojego kompa, rzeczywsicie to jest on bo nazwy sie zgadzaja. Naciskac polacz i za chwilke pisze ze nie mozna sie polaczyc. Nie wiem co jest grane. Na kompie cos jest jakis maly znak ze cos sie probowalo podlaczyc. Jest napisane Cellular Phone czyli telefon komorkowy i wyskakuje jakis w tym programie. Ale nic wiecej. Nie wiem co mam robic. Koma jest dobra, kupiony blutooth raczej tez. Pewnie cos trzeba ustawic, ale co i jak. Moze ktos z Was mial podobny przydaek. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje wszystkim :D

Odpowiedzi: 3

Jezeli rady JN nie podzialaja. To sproboj tak:
Jesli masz Win XP z SP2 to odinstaluj stery od bluetootha i zrestartuj kompa, po wlaczeniu windows powinien znalez nowe urzadzenie, czyli twojego Bt i zainstalowac mu swoje sterowniki, ja korzystam ze sterow wlasnie z windowsa i moj Bt nie mial do tej pory zadnych problemow z telefonami, na 6600 tez byl sprawdzany i dzialalo.
mettal
Dodano
02.09.2005 18:39:14
Poczytaj i rzuć problem na Forum Noki.

http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd=14&url=http%3A//katalog.onet.pl/wynwysz.html%3Fqt%3Dnokia&ei=s08YQ9iMIcf–wAHHp9mSCw

Wyjmij z gniazda USB kompa Bluetooth.

Odinstaluj dokładnie całe oprogramowanie i stery Bluetootha,restart kompa i zainstaluj całe oprogramowanie z CD do urządzenia(jeśli program poprosi o włoźenie urządzenia do portu USB to włóź),restart – włóź Bluetooth do portu USB komp go zainstaluje,restart kompa – jak działa powinna się pojawić ikona w trayu,na pulpicie i wpis w menadzeźe urządzeń.

Działanie urządzenia w kompie sprawdź na innym telefonie napewno sprawnym i ustawionym.

Do telefonu weź instrukcje i sprawdź poprawność ustawień Bluetooth, oraz sprawdź działanie z innym telefonem.

Obowiązuje metoda prób i błędów.

Moźliwe źe telefon nie współpracuje z tym Bluetooth.
JNJN
Dodano
02.09.2005 17:28:07
help ???
wilukce
Dodano
02.09.2005 16:47:41
wilukce
Dodano:
01.09.2005 23:12:35
Komentarzy:
3