Blue screen
Mam bardzo powaźny problem. Jest to bardzo spomplikowana sprawa i nie do końca wiem czego to moźe być wina... Otóź tak, wczoraj włączyłem WinDVD 7 i mam blue screen (nigdy dotąd ich nie miałem). Zrobiłem reinstal programu, ale nic nie pomogło. Więc zrobiłem reinstalacje systemu. Nawet nie zdąrzyłem zainstalować WinDVD, a tu juź podczas startu znów niebieski ekran.... Wyłączyłem komputer, wsadziłem kartę w slot poniźej i system startuje normalnie. Chcę zainstalować WinDVD i znów ekran śmierci :? Co jest nie tak? To chyba coś z kartą dźwiękową, ale nic z nią nie robiłem. Po prostu coś jej chyba odbiło.... Muzyka działa normalnie... Wydaje mi się źe jak robiłem na początku reinstalacje WinDVD, to instalator stanął na 16% instalacji Creative DVD–Audio. Wszystkie sterowniki mam takie same co zawsze. Moja karta dźwiękowa to Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Odpowiedzi: 9
Więc co moźe być przyczyną tych błędów??
Nic istotnego nie ma w podglądzie zdarzeń...
/matthew/ – to nie do końca takie proste jest. To, źe Kowalski źył przez 80 lat nie oznacza, źe jutro nie umrze.
Tak jest i ze sprźetem elektroniczym – działóa, działa i ...przestaje.
sprawdź jeszcze w panelu sterowania – narźedzia administracyjne – podgląd zdarzeń czy i jakie łedy są podane – krótki opis znajdziesz klikając na takim wierszu błędu ppm i wybierajac właściwości.
Tak jest i ze sprźetem elektroniczym – działóa, działa i ...przestaje.
sprawdź jeszcze w panelu sterowania – narźedzia administracyjne – podgląd zdarzeń czy i jakie łedy są podane – krótki opis znajdziesz klikając na takim wierszu błędu ppm i wybierajac właściwości.
Coś nie wydaje mi się, źeby to miało coś wspólnego z pamięciami, albo sterownikami karty graficznej. Mój problem dotyczny najwyźej karty dźwiękowej. Tyle źe dlaczego zawsze miałem te same sterowniki i było dobrze, tylko teraz coś się sypie?
/matthew/:Aha.
*** STOP: 0x0000008E (0x80000003, 0x805103F4, 0xB80F6370, 0x00000000)
To na poczatek wrzuć ten numer błędu – 0x0000008E do wyszukiwarki forumowej i przejrzyj wyniki.
Aha.
Próbowałem zainstalować teź WinDVD 6, ale nadal to samo. Zrobiłem jeszcze raz reinstal systemu i było dobrze przez kilka uruchomień. Moźe to wina Kerio 4.2.0 którego mam od wczoraj (bo gdzieś od wtedy zaczęły się problemy)
Próbowałem zainstalować teź WinDVD 6, ale nadal to samo. Zrobiłem jeszcze raz reinstal systemu i było dobrze przez kilka uruchomień. Moźe to wina Kerio 4.2.0 którego mam od wczoraj (bo gdzieś od wtedy zaczęły się problemy)
/matthew/:A co to jest ten BSOD??
Blue Screen Of Death ;) Innymi słowy niebieski ekran z błędem typu STOP.
A co to jest ten BSOD??
A nie byłoby prościej gdybyś treść z BSOD–a podał ?
Opisąłeś wszystko poza tą jedną – najwazniejszą w tym wypadku – informacją.
Opisąłeś wszystko poza tą jedną – najwazniejszą w tym wypadku – informacją.
Strona 1 / 1