blue screen podczas kopiowania
mam problem z XP polegajacy na wyswietlaniu po czym restartowaniu komputera podczas kopiowania plikow. jako ze problem pojawial sie u 2 dniowego systemu probowalam zmieniac sprzet.. dysk byl ok, RAM, plyta glowna tez.
nie do konca wiem co z tym zrobic.. za ktoryms restartem cos zaskakuje i wszystko sie normalnie kopiuje.
nie wiem co jest nie tak.
nie do konca wiem co z tym zrobic.. za ktoryms restartem cos zaskakuje i wszystko sie normalnie kopiuje.
nie wiem co jest nie tak.
Odpowiedzi: 13
Moj braciak mial taki sam problem.
Obawiam sie ze jednak padly Ci RAMy.
Zrob test (dokladny) programem MemTest x86 v3 i wszystko bedzie jasne.
A brat wymienil pamieci na Kingstona i problem znikl.
PS Jesli by jednak niebylo to zwroc uwage na przerwania IRQ. Tam cos moze sie klocic.
Obawiam sie ze jednak padly Ci RAMy.
Zrob test (dokladny) programem MemTest x86 v3 i wszystko bedzie jasne.
A brat wymienil pamieci na Kingstona i problem znikl.
PS Jesli by jednak niebylo to zwroc uwage na przerwania IRQ. Tam cos moze sie klocic.
Instaluj po kolei sterowniki i programy i po kaźdej nowej instalacji obserwuj czy się nie zawiesza.
Podaj nazwę płyty głównej. Niektóre starsze płyty główne (na chipsecia Apollo) miały właśnie problem z kopiowaniem.
Podaj nazwę płyty głównej. Niektóre starsze płyty główne (na chipsecia Apollo) miały właśnie problem z kopiowaniem.
0x0000000A (0X82849FF0, 0X00000002, 0X00000001, 0X8050D819)
Sprawdz wszystkie stery czy sa dobre i gdybys mogla napisac jaki dokladnie jest to komunikat.
Sprawdz wszystkie stery czy sa dobre i gdybys mogla napisac jaki dokladnie jest to komunikat.
przy NSW dziala tak samo z jak i bez ;)
Troche to dziwne ale niejestem pewien czy pomoze cos Norton System Works.Warto sprobowac.
juz tak robilam 5 razy.. i nie poskutkowalo
Moze zrob format i zainstaluj system od nowa.
nienawidze tego.. jak na zawolanie przestalo sie wieszac.. akurat kiedy by mi sie to najbardziej przydalo ;)
na pewno numer byl zdecydowanie dluzszy niz np. 0x000000008E
na pewno numer byl zdecydowanie dluzszy niz np. 0x000000008E
Chodziło mi o trochę dokładniejsze informacje, a głównie o numer błędu (np. 0x000000008E).
na blue screenie bylo napisane cos na temat sterownikow do roznych urzadzen (ale nawet podczas nastepnej instalacji XP kiedy to urzadzenia te nie byly podpiete (skaner etc.) dzialo sie tak samo..) i cos na temat tego ze jest za malo pamieci zeby wykonac dana operacje.. (mam 256 RAM'u, ale jak juz wspomnialam RAM jest w porzadku)..
wedlug KŚ mam zapewnione minimalne wymagania dla XP (aktalnie AMD 1200MHz, 256 RAM, GeForce2MX etc.) .. wiec jak juz mowilam nie mam pomyslu co jest nie tak..
wedlug KŚ mam zapewnione minimalne wymagania dla XP (aktalnie AMD 1200MHz, 256 RAM, GeForce2MX etc.) .. wiec jak juz mowilam nie mam pomyslu co jest nie tak..
Jakbyś podała więcej szczegółów to moźe moglibyśmy jakoś pomóc. Napisz co było na bluescreen.
Spróbuj zainstalować steroniki to płyty głównej (chipsetu).
Spróbuj zainstalować steroniki to płyty głównej (chipsetu).
Strona 1 / 1