blue screen i restart
Witam
Dzisiaj rano chcąc zainstalować pewien program który jak się okzało nie był tym czym miał być czyli inaczej mówiac stałem się ofiarą i teraz
... pracować mogę tylko na awaryjnym
cały czas na około restrt z blue screenem i błędami:
[b]0x00000024 (0x001902fe, 0xf78d2280, 0xf78d1f7c, 0x089d285df)[/b]
Przywracanie systemu nic nie daje, komputer przeskanowany programami on-line
lika rzeczy wykrytych i usuniętych ale problem restartów nada pozostał
odnośnie błędu 0x00000024 co nieco poczytałem ale zwykle odnosi się on do błędów HDD a w szczególności NTFS
oczywiście jest taka mozliwość, że że robactwo mi nieźle namieszało ale jakby nie patrzać pracuję teraz na komputerze a więc .. ?
zatem zakładam że robactwo robi wszystko abym myslał, że mam uszkodzoną strukturę HDD
- pczywiście to tylko takie domyslunki zielonego
więc cóż można uczynić aby przywrócić lapa do normalności ?
założeń jest kilka których chciałbym się jednak trzymać, otóż
system to winXP SP3
lap Sattelite a200
restr w tym momęcie raczej chciałbym uniknąc ze wzgl na dość znaczną ilość danych a w tym przypadku niemam specjalnie mozliwości ich przeniesienia
więc może znajdzie się magik co to pomoże
Za wszelką pomoc sedeczne dzięks
Odpowiedzi: 4
dzięki za chęci ale już po sprawie
brak czasu zmusił mnie do formata
system śmiga, błędów brak
był to po prostu robal którego działanie miało na celu zobrazowanie efektów uszkodzonego dysku
a brak czasu nie pozwolił mi na dogłębniejszą analizę tego świństwa
jeszcze raz dzieki za chęci
... pzdr
W takim razie sprawdź dysk na błędy (najlepiej programem producenta dysku). Jaki masz dysk w tym lapku odczytasz np. z Everesta (wgraj i sprawdź). Wtedy ściągnij ze strony producenta dysku program narzędziowy odpalany z dyskietki lub płyty. Radziłbym jednak najpierw coś pokombinować i jednak zgrać ważne dane.
witam ponownie
no niestety powyższe działanie nie przyniosły żadnego efektu tzn
tym razem sprawdzanie dysku było widoczne a w wyniku widniał komunikat, że CHKDSK znalazł i naprawił przynajmniej jeden błąd w tym woluminie - niestety nie przynioslo to zadnego efektu.
Inne działania z podanych linków także nie dają żadnych efektów
W podglądzie zdarzen widnieje kilka błedów ale nie związanych z NTFS natomiast dla;
SYSTEMU
- DCOM
- FTDISK
- SPTD
APLIKACJI
- CRYPT32
No to zastosuj kilka z poniższych porad i zobacz efekty:
http://www.searchengines.pl/lofiversion/index.php/t66654.html
http://support.microsoft.com/kb/228888/pl
PS. chkdsk /r uruchamiałeś ?
-
[quote=Ucho] PS. chkdsk /r uruchamiałeś ?[/quote] tak użyłem ale co dziwne nie było widać działania ani podsumoiwania tylko HDD "mruczał" a po restarcie nadal to samo w wolnej chwili sprawdzę jeszcze powyższe linki dzięki
Strona 1 / 1