Blue Screen co robić dalej.
Witam .
Dzisiaj zrana włańczam kompa. Wybieram konto które ma sie zalogować. Po chwili pojawia mi się blue screen na którym pojawiami mi się to.
,,Pojawił się problem i system windows i został zamknięty komputer. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_DQUAL.
Jezeli poraz pierwszy widzisz ekran błędu stop. itp.
Informację techniczne:
**STOP: 0x00000001 (0x0000000,0x00000006,0x0000000,0x000000)
Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci.
Zrzut pamięci fizycznej został zakonczyny
....,,
Wczesniej nic nie było instalowane. Poprostu normalne wyłączyłem i zrana włączyłem komputer i to mi się pojawiło. Gdy włańczam komputer zawsze mi to się pojawia i komputerka nie moge włączyć. Loga nie moge zrobić bo nawet pulpit mi sie nie pojawi, ponieważ wczesniej pojawi mi się ten niebieski komunikat. Niedawno moze 2 miesiące temu była wymieniana karta pamięci z Knighstona na GooDram, ponieważ tamta kość była uszkodzoan i posiadała błedy. Testowałem tą kartę pamięci MEMTESTEM i wszystko jest ok. Co może być przyczyną pojawiania się tego komunikatu i co zrobić aby było wszystko ok.
Odpowiedzi: 3
miałem cos podobnego od poczatku, zaraz po kupieniu lapka, zrobiłem test memtestem i nic nie wykazał, zrobiłem formata i pomogło, bluescreena ani sladu.:)
O tym, Anathema, to pewnie nie - jakoś nie kojarzę miszmaszu w indeksach ( mowa o cyferkach ). Natomiast o 0xD1 owszem.
Domaniak - w szukajkę forumową albo fragment nazwy błędu, albo ciąg 0x000000D1 i lektura tego co znajdziesz. Bez informacji o konfiguracji nawet nie ma co zgadywać, który sterownik ( choć to wcale nie jest przesądzone, że on ) winę za takie zachowanie ponosi.
O tym błędzie i powodujących go problemach było na forum nie raz...
Strona 1 / 1