Blue screen, audio i inne
Witam
wiec po koleji, najczesciej mam problem z pojawiajacym sie blue screenem, zdaza sie to bardzo nieregularnie, jak zostawiam kompa wlaczonego na dluzszy czas to potrafi sie zawiesic, tak ze pojawia sie blue screen ale bez zadnych informacji, po probstu niebieski caly ekran.
Czasem jest tak ze jak cos robie i slucham muzyki to system tak jak by mial sie juz zawiesic, slychach zaciety dzwiek, ale zasem mu przechodzi , ale czasm gdy to potrwa dluzej niz ok sekundy pojawia sie blue screen.
Czasem rowniez podczas odtwarzania muzyki dzwiek sie zmienia na bardzo przesterowany, i gra tak przez jakas minute po czym znow wraca do normy.
Jak wylaczyc pasek jezykowy podczas pojawiajacego sie monitu o uruchomienie czy cokolwiek innego?
Zintegrowana karta graficzna dziala (radeon x200) a gf 6600GT od XFX nie dziala, jako ze pokazuje "code 12, to urzadzenie nie moze wystartowac bo ma za malo zasobow". Dodam rowniez, ze karta dzialala bez problemow na wmc2005 ale po instalacji przy pierwszym uruchomieniu mialem 800x600 przy 4 bitach koloru dlatego teraz musze urzywac zintegrowanej grafiki, rowniez dodam ze mam jeszcze gf6200SE ktura dziala normalnie bez problemu, na tym samym zlaczy pcie, na tych samych sterownikach, na tym samym systemie :| Z pomocy techicznej powiedzieli zeby skontaktowac sie z producentem plyty glownej. Tutaj rowniej problem bo zeby zainstalowac stery do plyty glownej ati ma taki instalator ze jak nie uzywasz zintegrowanej grafiki (albo i normalnie w jakims porcie pci/agp) ATI to catalysty sie nie zainstaluja, bo generalnie sa to sterowniki do grafiki ATI ktore przy okazji instaluja sterowniki do plyty glownej.
Rowniez plyty nagrane przez media playera nie daja sie odtworzyc w samochodzie, ale to pewnie przez jakies dziwne zabezpieczenia, a zeby zainstalowac probgram do nagrywania plyt... np przy nero wywala jakis blad i instalacja nie jest kompletna.
Mialem problem z animacjami flash, gdy tylko pojawialy sie na stronie explorer mi sie zawieszal, zamykal i uruchamial ponownie. Teraz przeinsalowalem flashplayera i dziala, z tym ze na niektorych stronkach (np you tube) nadal pokazuje ze muszze go zainstalowac.
na razie wiecej nie pamietam, ale bylo tego jeszzcze troche.
Najbardziej mnie bulwersuje ta karta graficzna, chyba w desperacji kupie cos nowszego.
sprzet to Acer Aspire t630 z pentiumem
Odpowiedzi: 1
Poszukiwania odpowiedzi zacząłbym od przejrzenia archiwum