Bloodhound.Exploit.6 jak lub czym usunąć ?

Witam
Mam problem. Norton Antivirus 2004 (równieź 2005) wykrył na moim komputerze wirusa o nazwie Bloodhound.Exploit.6 od tego czasu na ekranie widnieje monit Nortona źe jest wirus na komputerze i nic nie daje źe klikne na OK, bo program nie moźe naprawić ani poddać kwarantannie pliku.. wirusa na komputerze. Wirus znajduje się w katalogu Documents&Settings/nazwa u źytkownika/Temporary Internet Files/Content.IE5/9OKZ91OL/index[1].htm.A gdy chcę go ręcznie usunąć to go nie ma w tym katalogu.Zainstalowałem Kaspersky antywirus wykrywa i postępuje tak samo jak norton czyli nadal mam tego wirusa.Zainstalowałem następnie pandę–wogóle go nie wykryła.Przeskanowałem następnie skanerem mks on–line to samo.Pozostało mi chyba tylko zaprzyjaźnić się z tym wirusam albo format c: Chyba źe:...................

Odpowiedzi: 3

Coś to "zawsze" u Ciebie się nie sprawdza.
Bobi_robert, napisał Tobie co nalezy zrobić.
Znasz przecieź lokalizację pliku ~ Temporary Internet Files/Content.IE5/9OKZ91OL/index[1].
Zaznacz ukryte, przejdz do lokalizacji i usuń.
Bloodhound. Exploit 6 NAV wykrywa po heurustyce mimo tego źe masz zaktualizowany system.
Kiedyś z EL sprawdzaliśmy jakiś log i po odświerzeniu strony alert Bloodhound. Exploit 6 się pojawiał po widocznym string`u.
McScr@by
Dodano
20.10.2004 01:49:06
Bobi_robert:
Bloodhound. Exploit 6 :arrow: Kibuv.B
Wyłącz przywracanie
Oproznij Temportary Internet Files
Jezeli nie bedzie sie dało to w awaryjnym
Włącz Przywracanie

http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms04–013.mspx Na przyszłosc połataj OE

W32.Kibuv.B

Przywracanie zawsze mam wyłączone
Temportary Internet Files–mam zawsze opróźniane przy zamykaniu systemu A alert o wirusie nadal siępojawia
waran
Dodano
20.10.2004 01:06:15
Bloodhound. Exploit 6 :arrow: Kibuv.B
Wyłącz przywracanie
Oproznij Temportary Internet Files
Jezeli nie bedzie sie dało to w awaryjnym
Włącz Przywracanie

http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms04–013.mspx Na przyszłosc połataj OE

W32.Kibuv.B
Bobi
Dodano
20.10.2004 00:56:59
waran
Dodano:
20.10.2004 00:33:30
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1