Blokowanie wszystkich połączeń
Przepraszam źe zaczynam nowy topic o temacie który był juz tutaj na forum poruszany kilka razy, ale nigdzie nie spotkałem się z wyczerpującą odpowiedzią. Mianowicie chciałbym zablokowoć wszelkie połączenie z Internetem nawet z siecia lokalną, czy jest to moźliwe za pomocą jakiś programów, moze polecenia, skrypty ? jeźeli znacie sposób na zablokowanie interfejsu sieciowego ale tak by moje rodzenstwo nie potrafiło go włączyc (a to dośc inteligentne bestie). Firewalle odpadają, chyba źe niebędzie ikonki w trayu i proces bedzie ukryty (ech za duźo czasu poswięciłem im na naukę co i jak w komputerze :? ) Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam Krzysztof
Odpowiedzi: 8
Wielkie dzieki man, na to nie wpadną :twisted: . Kurde , źe sam na to nie wpadłem, jeszcze raz wielkie dzieki. Pozdrawiam Krzysztof
Ciezko bedzie z ta blokada jesli "szkodniki" rowniez na koncie z uprawnieniami admina siedza.
Moze inaczej – we wlasciwosciach TCP/IP masz przycisk Zaawansowane a tam zakladke Opcje. Otworz i ustaw blokade przez filtry. Przepusc tylko jakis "egzotyczny" port – np. 45000 :wink: .
Moze inaczej – we wlasciwosciach TCP/IP masz przycisk Zaawansowane a tam zakladke Opcje. Otworz i ustaw blokade przez filtry. Przepusc tylko jakis "egzotyczny" port – np. 45000 :wink: .
Restarowałem kompa i nic (gwiazdki chyba nie działąją :cry: ), hmm został mi chyba DevCon, ale mam jeszcze pytanie odnosnie niego czy jeźeli wyłącze Interfejs sieciowy DevConem to jak włącze menedźera urządzeń to czy z jego poziomu bede go mógł spowrotem włączyć ?
Robiles restart komputera ?
BTW, nie jestem pewien czy w HOSTS dzialaja "*" – gwiazdki.
Jesli nie, moze DevCon pomoze ? http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;Q311272
BTW, nie jestem pewien czy w HOSTS dzialaja "*" – gwiazdki.
Jesli nie, moze DevCon pomoze ? http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;Q311272
Zrobiłem tak jak napisałeś ale nie działa, wszystko chodzi po staremu, poróbuje jeszcze.
Plik HOSTS w folderze systemowym. Jego zawartosc to mniej wiecej postac:
Kolejne wpisy dopisuje sie ponizej w identyczny sposob – rozdzielone tabulatorem. Dzialaja globalnie, na wszystkie konta.
# Copyright (c) 1998 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP stack for Windows98
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost
Kolejne wpisy dopisuje sie ponizej w identyczny sposob – rozdzielone tabulatorem. Dzialaja globalnie, na wszystkie konta.
el ninio czy mogłbys troche jasiej albo dokładniej wytłumaczyc?????
W pliku HOSTS dopisz rozdzielone tabulatorem:
127.0.0.1 *.*.*.*
127.0.0.1 *.*
127.0.0.1 www.*.*
127.0.0.1 *.*.*.*
127.0.0.1 *.*
127.0.0.1 www.*.*
Strona 1 / 1