blokowanie udostepnianie netu

witam.
czy jest taka mozliwosc ze admin sieci mogl sie kapnac ze udostepniam internet?a robie to przez 2 karte sieciowa w kompie.a pytam sie dlatego ze po poprawnym skonfigurowaniu i udostepnieniu przez jakis czas bylo ok.a puzniej przy tej samej konfiguracji juz niedzialal na 2 kompie. :?: pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Pan i pastuch:
Do podziału dobry jest ruter są nie drogie i nie do wykrycia100%. A jeśli chodzi o usługodawcę to nie wiem jak u ciebie ale w neostradzie jes tak źe nawet jak cię nakryją to muszą z dwutygodniowym wyprzedzeniem poinformować cię o kontroli. Więc zwijanko kabli i cisza :wink: Zapoznaj się dobrze z umową i prawami jakie posiadasz.
w moim przypadku jest jeszcze tak ze firma ktura sprzedaje internet korzysta z mojej wewnetrznej sieci,udostepnia jeszcze 2 innym osoba lacza,a jezeli to moja siec to przeciez do tej sieci moge podlaczyc kogo chce,tylko bez udostepniania internetu.a jesli by przyjechali sprawdzic to przd kontrola zawsze mozna odudostepnic,a pozatym mysle ze to zaduzo zachodu zeby takie cos udowodnic.jak myslicie :?:
adam76
Dodano
03.03.2005 13:01:48
Pan i pastuch:
ruter są nie drogie i nie do wykrycia100%.
Piszesz bo wiesz, czy Ci sie wydaje ? Nie ma "nie do wykrycia".
EL NINO
Dodano
03.03.2005 11:02:34
Pan i pastuch:
ruter są nie drogie i nie do wykrycia100%.
Piszesz bo wiesz, czy Ci sie wydaje ? Nie ma "nie do wykrycia".
EL NINO
Dodano
03.03.2005 11:02:34
Do podziału dobry jest ruter są nie drogie i nie do wykrycia100%. A jeśli chodzi o usługodawcę to nie wiem jak u ciebie ale w neostradzie jes tak źe nawet jak cię nakryją to muszą z dwutygodniowym wyprzedzeniem poinformować cię o kontroli. Więc zwijanko kabli i cisza :wink: Zapoznaj się dobrze z umową i prawami jakie posiadasz.
Pan i pastuch
Dodano
03.03.2005 03:32:17
internet mam przez radio.w umowie niema ale udostepniam sasiadowi,wiec pewnie tak niemozna.slyszalem ze przez 2 karte sieciowa niewykryja.ale tez gdzies kiedys czytalem w necie ze jest wykrycie mozliwe.ale zrobilem taki manewr ze zamienilem sie na karty sieciowe z kolesiem z innej sieci.i dziala internet ale tylko na innych ustawieniach,a moja karta normalnie dziala u niego z udostepnianiem tylko z neo.
adam76
Dodano
03.03.2005 03:20:46
A czy w umowie jest wzmianka o moźliwości dzielenia netu w ramach lokalu. Bo jeśli nie to lipa. A jeśli moźesz dzielić w tym saym lokalu to moźe ci naskoczyć. A do wykrycia ponoć jes, tak przynajmniej mówią o neostradzie. ja dziele na lokal bo moźna w neo i nie blokło mi nic nigdy.
Pan i pastuch
Dodano
03.03.2005 03:07:11
adam76
Dodano:
03.03.2005 02:55:43
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1