Blokowanie się okienek
Jest taki pewien problem który mnie ciągle wqrza. Niewaźne czy zrobie reinstalke systemu czy teź ściągne wszystkie nakładki – zawsze on jest.
Dzieje się to czasami.
Podczas np. oglądania jakichś stron, klikne na linka, który ma otworzyć nowe okienko to się nie otwiera i zwiesza się okno IE. W tym momencie kiedy jest zwieszone, to moge robić inne rzeczy, grać sobie, ale jak chcem otworzyć kolejne okno (nie tylko IE – np. mój komputer lub program bazujący na oknach) to się nie otwiera. Zazwyczaj jest tak, źe po paru minutach się tak jakby odblokowuje bo wszystko zaczyna działać od razu – okna które się miały otworzyć to się wszystkie otwierają (te na które kliknąłem). W dodatku jak klikne prawym przyciskiem myszy na na pasku na zawieszonym oknie to się jakby w nim wszytko wczytuje co miało ale jest dalej zawieszone – nie moźna nic z nim zrobić.
Pomóźcie
Podczas np. oglądania jakichś stron, klikne na linka, który ma otworzyć nowe okienko to się nie otwiera i zwiesza się okno IE. W tym momencie kiedy jest zwieszone, to moge robić inne rzeczy, grać sobie, ale jak chcem otworzyć kolejne okno (nie tylko IE – np. mój komputer lub program bazujący na oknach) to się nie otwiera. Zazwyczaj jest tak, źe po paru minutach się tak jakby odblokowuje bo wszystko zaczyna działać od razu – okna które się miały otworzyć to się wszystkie otwierają (te na które kliknąłem). W dodatku jak klikne prawym przyciskiem myszy na na pasku na zawieszonym oknie to się jakby w nim wszytko wczytuje co miało ale jest dalej zawieszone – nie moźna nic z nim zrobić.
Pomóźcie
Ja uzywam Avant Browser, a system mam z updaowany– brak problemow z okienkami, zainstaluj Opere z java i wedy sprawdz, moze Java wchodzi ci w konflikt?
Mam dwóch podejrzanych:
zaraz po zainstalowaniu instalowałem Javę firmy Sun oraz Avant Browser. Z tym źe po odinstalowaniu Avanta problem nie znikał. W moim przypadku problem jest taki źe od czasu do czasu albo po uruchomieniu jakiejś aplikacji albo samo z siebie – znika mi z pulpitu wszystko na moment po czym samo powraca (ikony, pasek) ale na pasku znikają niektóre uruchomione przeze mnie programy, np Azareus albo właśnie Avant
zaraz po zainstalowaniu instalowałem Javę firmy Sun oraz Avant Browser. Z tym źe po odinstalowaniu Avanta problem nie znikał. W moim przypadku problem jest taki źe od czasu do czasu albo po uruchomieniu jakiejś aplikacji albo samo z siebie – znika mi z pulpitu wszystko na moment po czym samo powraca (ikony, pasek) ale na pasku znikają niektóre uruchomione przeze mnie programy, np Azareus albo właśnie Avant
to nie jest raczej wina service packa kiedys mialem podobny program. nie pamietam dokladnie ktory program to powodowal ale to jeden z pragoramow ktory instalujesz po reinstalce. Problem wyglada nastepujaco: okno Ie dziala ale nie mozesz go zamknac jak probujesz slyszysz dziwek odmowy(czy jakos tam :)) ten problem mialem 2 razy. Sprawdz dokladnie co zainstalowalem jakie programy i podaj je moze sobie przypomne co to bylo.
System regularnie jest sprawdzany AdAwarem i nic nie znajduje. Moźe to wina zintegrowanego Servis Packa? Wcześniej posiadałem XP bez niego i później był instalowany i wszystko pięknie śmigało. Teraz posiadam XP Home z dodatkiem i takie cuda się dzieją.
Moze cos z siecia skoro po kazdorazowej instalce jest tak samo ? Moze jakies zabezpieczenia ? Antyvir ? Firewall ? Probowales na "czystym" systemie ? Zaraz po instalacji ?
Moze warto sprobowac innej przegladarki ? Mozilla ? Opera ?
Natomiast robak – przelec system jakims Adware czy innym SpyBotem.
Moze warto sprobowac innej przegladarki ? Mozilla ? Opera ?
Natomiast robak – przelec system jakims Adware czy innym SpyBotem.
według menedźera wszystko jest ok i nic się nie zawiesza a u mnie się robie białe okno (np. z IE) z którym nic nie moźna zrobić
dołączę się: u mnie iexplore dostaje kopa na 100% i czasami wywala mi na moment pasek i czasami jakiś otwarty program. Co to za dziwy?
dołączę się: u mnie iexplore dostaje kopa na 100% i czasami wywala mi na moment pasek i czasami jakiś otwarty program. Co to za dziwy?
Moze sprawdzilbys w menedzerze procesow co sie dzieje w momencie gdy nacisniesz ten link. Czy to iexplorer dostaje 100% czy cos innego.
Strona 1 / 1