Blokowanie się okienek

Jest taki pewien problem który mnie ciągle wqrza. Niewaźne czy zrobie reinstalke systemu czy teź ściągne wszystkie nakładki – zawsze on jest.

Dzieje się to czasami.
Podczas np. oglądania jakichś stron, klikne na linka, który ma otworzyć nowe okienko to się nie otwiera i zwiesza się okno IE. W tym momencie kiedy jest zwieszone, to moge robić inne rzeczy, grać sobie, ale jak chcem otworzyć kolejne okno (nie tylko IE – np. mój komputer lub program bazujący na oknach) to się nie otwiera. Zazwyczaj jest tak, źe po paru minutach się tak jakby odblokowuje bo wszystko zaczyna działać od razu – okna które się miały otworzyć to się wszystkie otwierają (te na które kliknąłem). W dodatku jak klikne prawym przyciskiem myszy na na pasku na zawieszonym oknie to się jakby w nim wszytko wczytuje co miało ale jest dalej zawieszone – nie moźna nic z nim zrobić.

Pomóźcie

Odpowiedzi: 9

Ja uzywam Avant Browser, a system mam z updaowany– brak problemow z okienkami, zainstaluj Opere z java i wedy sprawdz, moze Java wchodzi ci w konflikt?
Anonymous
Dodano
07.01.2004 12:40:27
Mam dwóch podejrzanych:
zaraz po zainstalowaniu instalowałem Javę firmy Sun oraz Avant Browser. Z tym źe po odinstalowaniu Avanta problem nie znikał. W moim przypadku problem jest taki źe od czasu do czasu albo po uruchomieniu jakiejś aplikacji albo samo z siebie – znika mi z pulpitu wszystko na moment po czym samo powraca (ikony, pasek) ale na pasku znikają niektóre uruchomione przeze mnie programy, np Azareus albo właśnie Avant
robak
Dodano
05.01.2004 22:14:39
to nie jest raczej wina service packa kiedys mialem podobny program. nie pamietam dokladnie ktory program to powodowal ale to jeden z pragoramow ktory instalujesz po reinstalce. Problem wyglada nastepujaco: okno Ie dziala ale nie mozesz go zamknac jak probujesz slyszysz dziwek odmowy(czy jakos tam :)) ten problem mialem 2 razy. Sprawdz dokladnie co zainstalowalem jakie programy i podaj je moze sobie przypomne co to bylo.
p481o
Dodano
05.01.2004 21:10:36
System regularnie jest sprawdzany AdAwarem i nic nie znajduje. Moźe to wina zintegrowanego Servis Packa? Wcześniej posiadałem XP bez niego i później był instalowany i wszystko pięknie śmigało. Teraz posiadam XP Home z dodatkiem i takie cuda się dzieją.
robak
Dodano
04.01.2004 15:52:43
Moze cos z siecia skoro po kazdorazowej instalce jest tak samo ? Moze jakies zabezpieczenia ? Antyvir ? Firewall ? Probowales na "czystym" systemie ? Zaraz po instalacji ?
Moze warto sprobowac innej przegladarki ? Mozilla ? Opera ?

Natomiast robak – przelec system jakims Adware czy innym SpyBotem.
EL NINO
Dodano
04.01.2004 15:29:49
według menedźera wszystko jest ok i nic się nie zawiesza a u mnie się robie białe okno (np. z IE) z którym nic nie moźna zrobić
Anonymous
Dodano
04.01.2004 04:07:49
dołączę się: u mnie iexplore dostaje kopa na 100% i czasami wywala mi na moment pasek i czasami jakiś otwarty program. Co to za dziwy?
robak
Dodano
02.01.2004 23:48:01
dołączę się: u mnie iexplore dostaje kopa na 100% i czasami wywala mi na moment pasek i czasami jakiś otwarty program. Co to za dziwy?
robak
Dodano
02.01.2004 23:48:01
Moze sprawdzilbys w menedzerze procesow co sie dzieje w momencie gdy nacisniesz ten link. Czy to iexplorer dostaje 100% czy cos innego.
EL NINO
Dodano
02.01.2004 19:40:28
Anonymous
Dodano:
02.01.2004 15:11:20
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1