blokowanie reklam ostroźnie z TweakXP !
Korzystając z TweakXP i włączając tam blokade reklam wpisałem dla sprawdzenia zablokowanie witryny www.onet.pl. No i zablokowało tak,:oops: źe nawet po usunięciu tego wpisu z listy blokowanych serwerów dalej nie mam wejscia na tą witryne. Nie pomaga odinstalowanie Tweaka, restarty, przywracanie systemu do poprzedniego stanu. Myśle źe coś trzeba wywalić z rejestru tylko gdzie?? Czekam teź na inne sugestie. Pomóźcie.
Odpowiedzi: 6
Pewnie chodzi o to: C:WINDOWSsystem32driversetc i plik hosts (bez rozszerzenia).
Jest taki plik (nie specjalnie pamiętan nazwę), chyba w katalogu głównym lub w System32, gdzie Windows trzyma listę blokowanych serwisów. Wystarczy usunąć wpis i powinno wszytsko grać. Ten plik to zwykły txt, ale moźe być ukryty.
Nie ukrywam ,źe tez zraziłem sie do Tweaka, choć dalej uwaźam ,źe jest to dobry program narzędziowy. W moim przypadku skończyło sie na formacie (i tak juz długo oczekiwanym). Więc problem ten mam juź z głowy. Choć mam nadzieje nie, źe nie zawsze będę musiał tak rozwiązywac problemów z PC. :D
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie ukrywam ,źe tez zraziłem sie do Tweaka, choć dalej uwaźam ,źe jest to dobry program narzędziowy. W moim przypadku skończyło sie na formacie (i tak juz długo oczekiwanym). Więc problem ten mam juź z głowy. Choć mam nadzieje nie, źe nie zawsze będę musiał tak rozwiązywac problemów z PC. :D
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kilkakrotnie zdarzyło mi się po TweakXP mieć kłopoty nawet z połączeniem z ISDN.Moźe inni chwalą go,ja go odinstalowałem.Uźywam Ashampoo PowerUp XP.
Pozdrawiam. :)
Pozdrawiam. :)
Strona 1 / 1