blokowanie PING
witam czy jest mozliwosc zablokowania u mnie usługi (PING) ktora pozwala innemu uzytkownikowi mojej sieci zobaczenie czy w danej chwili uruchomiony mam komputer tzn podlaczony do sieci ?
Odpowiedzi: 14
j.w. wylaczyc icmp :twisted:
Jak ja mam się ukryć za kerio??
Widać moje ip itd.
Pomocy...
Widać moje ip itd.
Pomocy...
hm ale kurcze nie rozumie bede mogl zaznaczajac ta opcje dawac upload ? czy nie ? i nie wiem zaznaczylem zrobilem restart i dalej jest widoczny ping :|
hm moze mnie zle zrozumiales albo ja zle napisalem bo ja chcialem sie dowiedziec czy beda jakies trudnosci z netem ( nie napisalem ze gdzies to slyszalem ! )
Ok zaraz to sprawdze jeszcze raz dzieki :]
Ok zaraz to sprawdze jeszcze raz dzieki :]
Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie:
– jesli masz nie zalaczona zapore, to w jaki sposob chcesz miec zablokowany ping ?
A te trudnosci z polaczeniem albo mniejszymi predkosciami mozesz miedzy bajki wlozyc.
– jesli masz nie zalaczona zapore, to w jaki sposob chcesz miec zablokowany ping ?
A te trudnosci z polaczeniem albo mniejszymi predkosciami mozesz miedzy bajki wlozyc.
nie wiem dlaczego tak sie dzieje :| Jak zaznacze chroń mój komputer i moją sieć ograniczając lub wykluczając ... to mogę mieć jakies trudności z połaczeniem do internetu albo np jakiś mniejsze predkosci przy pobieraniu ?
By zablokować odpowiedz na pakiet, zapytanie typu ping w przypadku firewalla windows xp trzeba odhaczyć "zezwalaj na przychodzące źądanie echa" w ustawieniach "zaawansowanych" w zakładce "protokoł ICMP"
Dolacz do posta jesli mozesz, zrzut tej zakladki –> Alt+PrtSc.
no kurcze ale u mnie nadal mozna pinga sprawdzac :| ? tzn inni moga i widza mnie :P
Nic. Zapora standardowo, bez zadnego ustawiania blokuje odpowiedzi na ping.–MaRciN–[PL]–:co ja mam tam zaznaczyc
WinXP SP1
hmm ale co ja mam tam zaznaczyc bo mam puste kwadraciki i zeby mojego pinga nie bylo widac to 1 pozycje zahaczyc ?
hmm ale co ja mam tam zaznaczyc bo mam puste kwadraciki i zeby mojego pinga nie bylo widac to 1 pozycje zahaczyc ?
–MaRciN–[PL]–:hmm a gdzie to nzajdze bo cos znalesc nie moge :/
Masz na myśli zaporę systemową, jesli tak to :
Panel sterowania –> Połączenia sieciowe –> Połączenie "aktywne" –> Właściwości –> Zaawansowane –> Ustawienia –> ICPM –> Ustawienia.
Podałem Tobie taką lokalizacje ze względu na to źe nie podałeś czy to WinXP +SP1 czy +SP2.
hmm a gdzie to nzajdze bo cos znalesc nie moge :/
Jeśli to XP to za pomocą zapory systemowej :
Nie zezwalaj na przychodzące źądanie echa.
Za pomocą zapory firm trzecich :
Stosowna reguła blokująca echo.
Nie zezwalaj na przychodzące źądanie echa.
Za pomocą zapory firm trzecich :
Stosowna reguła blokująca echo.
Strona 1 / 1