Blokowanie klawiatury w pełnoekranowym trybie MS–Dos w WinXP

Na początku zaznaczę, źe próbowałem juź wszystkich moźliwych ustawień i nadal nie działa. Po przejściu do trybu Dos i uruchomieniu jakiegoś programu dosowego np. NC 4 wszystko działa ładnie w okienku do momentu włączenia trybu pełnoekranowego gdzie blokuje się praktycznie cała klawiatura poza przyciskami z lampkami czyli typu "cośtam lock". Działa teź alt–ener, alt–tab itp.
Po powrocie do trybu okienkowego klawiatura jest nadal zablokowana. Trzeba usuwać zadanie. Dzieje się to w wersji Home Edition, a słyszałem, źe w wersji Pro nie ma tego problemu. Moźe jest jakiś patch, albo moźe trzeba coś pogrzebać w rejestrach ???

Odpowiedzi: 4

Witam, ja równieź mam ten sam problem na moim kompie, równieź mam winxp pro SP1 tyle ze moj sprzet to pł.ł.ASROCK K7S8X (chipset SiS 746FX), proc. Duron 1.8, kart.graf. PIXELVIEW GF FX5200 Ultimate, kart.dzwiek. SB live 5.1, klawiature mam zwykla na zlaczu PS2. Od razu zaznaczam iź reinstal systemu nie jest lekarstwem na mój problem.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Z góry dziękuje
Anonymous
Dodano
25.05.2004 23:52:40
Nio temat rozpracowałem. Wszystko działa, winne są sterowniki karty rafiki w moim przypadku to laptop ICOM celeron 2500, grafika zintegrowana sis 650. Nic nie pomagało więć zrobiłem to co robiłem z 98 czyli format i instalkę. Zainstalowały sie standartowe sterowniki i znaki zapytania oczywiście. WF–MAG uruchomił sie i w oknie i na całym ekranie. doinstalowałem sterowniki z orginalnej płytki oczywiście bez problemu i –– znów sie wiesza. Odinstalowanie nie pomogło, czyszczenie rejestru regcleanerem nie pomogło, zmiana sterowników nie pomogła. Znów format, instalka win xp, działa ale te źółte pytajniki??? Sterownik grafiki tylko zauktualizowałem bez instalacji pełnego detonatora. Jak narazie i wfmag i nc śmigają bez zarzutu. Nie lubie zostawiać tematu bez zakończenia – moze sie komuś przyda.
jacu626
Dodano
19.02.2004 23:41:57
Ponawiam temat – u znajomej mam ten sam problem????
jacu626
Dodano
08.02.2004 00:32:18
hmmm mam taki sam problem , tylko ze ja mam xp profesional
Czy ktos cos moze na to poradzic !!!
pomocy !!!!
Anonymous
Dodano
22.01.2004 21:25:42
Anonymous
Dodano:
13.01.2004 11:56:30