Blokowanie IP kart sieciowych
Win XP Home, płyta główna ASUS,2 karty sieciowe nvidia i 3com. w obu jest ustawiona adres IP, maska podsieci itp. Po instalacji neostrady i service pack2 system blokuje IP karty. ipconfig /all nie pokazuje IP kart sieciowych. Dodatkowo zainstalowany Zonealarm (najnowszy), wyłączany przed uruchamianiem komendy ipconfig /all. Bez aktywnego IP nie moge zainstalować programów CAD/CAM...
Odpowiedzi: 7
Ok. wiem, w tym systemie jest 64 maszyny. te 5 kompów były wybrane bo były przekrojem stosowanych aplikacji....
Picia zrobiles jeden podstawowy blad. Nigdy nie instaluje sie nawet glupiej poprawki w calym systemie jednoczesnie. Jezeli masz do czynienia z waznymi danymi to powinienes zrobic to na jakims testowym stanowisku i dopiero po pomyslnych probach przejsc na wszystkie stanowiska.
Nie wspomne juz o tym, ze mamy do czynienia z SP2 a jak pokazuje twoj przypadek autorzy nie przewidzieli wielu wpadek i problemow.
Nie wspomne juz o tym, ze mamy do czynienia z SP2 a jak pokazuje twoj przypadek autorzy nie przewidzieli wielu wpadek i problemow.
W firmie u kumpla po deinstalacji SP2 (wysypywały się aplikacje MES po instalacji SP2) 3 z 5 kompów na których na próbę zainstalowano SP2 nadawały się jedynie do formatu. Na razie format odpada...
odinstaluj sp2
Jak bym tego nie próbował... Odinstalowałem firewall
równieź... NIE CZEKAM NA PORADY TYPU SFORMATUJ DYSK!!!
Jak bym tego nie próbował... Odinstalowałem firewall
Nie zakładaj identycznych tematów w róźnych działach.
Topic z działu winXP usunąłem.
Odinstaluj aplikację neostrady i sprawdź jak będzie.
Topic z działu winXP usunąłem.
Odinstaluj aplikację neostrady i sprawdź jak będzie.
Strona 1 / 1