blokowanie dostępu do róźnych programów
Chce aby moj brat nie korzystal z moich programow np:Opera sie instaluje tak ze ja i on moze korzystac a ja niechce by mial do niej dostep,mamy osobne konta i jestem administatorem,jaki program mozecei mi polecic
Odpowiedzi: 9
Wejdź do folderu Opery, PPM na Opera.exe–>uruchom jako, zaznacz, którego konta chcesz uźywać do uruchomiania Opery.
A po co od razu sie w konwersje bawic ? IMO to troche przesada.
Zajrzyj > http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=49628&highlight=restrictrun
To co cytuje ar2rek podawane kiedyś bodajźe przez El Nino.
update
Oczywiśćie zmiany do rejestru wprowadzasz z jego konta.
Zajrzyj > http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=49628&highlight=restrictrun
To co cytuje ar2rek podawane kiedyś bodajźe przez El Nino.
update
Oczywiśćie zmiany do rejestru wprowadzasz z jego konta.
to skonwertuj sobie na NTFS jeśli nie musisz mieć FAT partycji
C:\> CONVERT C: /fs:ntfs
C:\> CONVERT C: /fs:ntfs
FAT32 mam
Wystarczy zatem odebrać mu odpowiednie uprawnienia w Zabezpieczeniach pliku opera.exe i/lub całego katalogu programu.
Wybacz, źe na ostatek dopiero pytam: system plików to rzecz jasna NTFS?
Wybacz, źe na ostatek dopiero pytam: system plików to rzecz jasna NTFS?
Sam uźywam swoj komputer i nie znam się za bardzo na tych wszystkich kontach, ale wydaje mi się źe jeśli zainstalujesz opere w folderze "moje dokumenty" to brat nie będzie miał do niej dostępu.
xp,on ma konto bezuprawnien,skroty nic nie dadza ma ma przeciez dostep do tego dysku gdzie sa wszyskie programy poinstalowane
jesli sie nie myle to sytuacja wyglada tak ze instalujac program masz skrot u siebie i u brata ...
rozwiazaniem jest usuniecie skrotow z konta brata:]
za pomoca moj komputer lub total commandera wejdz na C:\Documents and Settings\All Users\Pulpit\ i wszystkie skroty ktore sa zarowno na Twoim jak i koncie brata przekopiuj sobie do swojego profilu (pulpit) i powinno byc okej :)
rozwiazaniem jest usuniecie skrotow z konta brata:]
za pomoca moj komputer lub total commandera wejdz na C:\Documents and Settings\All Users\Pulpit\ i wszystkie skroty ktore sa zarowno na Twoim jak i koncie brata przekopiuj sobie do swojego profilu (pulpit) i powinno byc okej :)
On jaki ma konto, tez z uprawnieniami administratora? Windows to XP? Jaki?
Strona 1 / 1