Blokowanie dostępu do niektórych aplikacji.
Witam.
Mam takie problemik. Nie potrafie przy kontach uźytkowników, zablokować danemu kontu dostępu do niektórych aplikacji np. Internet Explorer, GG, i inne *.exe Szukałem na forum ale nic nie znalazłem (moźe tak szukałem :), szukałem teź w "narzędziach administratora" w xp i teź nie widze czegoś takiego. Za wszelkie próby pomocy z góry dzięki.
Pozdrówka.
Mam takie problemik. Nie potrafie przy kontach uźytkowników, zablokować danemu kontu dostępu do niektórych aplikacji np. Internet Explorer, GG, i inne *.exe Szukałem na forum ale nic nie znalazłem (moźe tak szukałem :), szukałem teź w "narzędziach administratora" w xp i teź nie widze czegoś takiego. Za wszelkie próby pomocy z góry dzięki.
Pozdrówka.
Odpowiedzi: 8
Lub weź uźytkownikowi odetnij dostęp do netu dla gadu gadu w firewall i juź. Zabierz uprawnienia do firewall dla usera.
Chociaź zainstaluje to nie połączy sie z serwerem GG
Chociaź zainstaluje to nie połączy sie z serwerem GG
no tak mozesz nalozyc zasady zabezpieczen na ten plik dla usra daj zablokuj wszystko
ale user moze zainstalowac druga wershe gygy
ale user moze zainstalowac druga wershe gygy
A czy dało by sie to zrobić w Zabezpieczeniach? W uprawnieniach do pliku gg.exe ?? Pytam z ciekawości
ale gdzie tam masz galaz hkey.... ?
a moźe gpedit.msc?
ale wtedy blokujesz jednemu userowi czy wszystkim na danym kompie?
System Windows posiada wbudowany mechanizm pozwalający na ograniczenie uruchamiania plików o określonych nazwach np. cmd.exe lub regedit.exe. Aby zablokować uruchamianie niepoźądanych plików naleźy w gałęzi HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer dodać klucz o nazwie DisallowRun typu DWORD i nadać mu wartość "1". Następnie naleźy stworzyć dodatkową gałąź HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun a w niej klucze typu STRING numerowane kolejno od 1. Jako wartość naleźy podać nazwę pliku wykonywalnego aplikacji.
To jak będzie ? Pomoźe mi ktoś ?
Strona 1 / 1