Blokada rejestru
Windows XP mam od niedawna więc związku z nim mam jedno, nurtujące mnie pytanie. Otóź nie wiem jak uruchomić regedit gdyź pojawia się okienko z napisem "Edycja rejestru została wyłączona przez administratora sieci.". Dodam źe uruchamiam system jako administrator. Co mogłem namieszać?
Odpowiedzi: 4
Dzięki Ci bardzo!. Znalazłem ten klucz i jest juź wszystko OK. Jeszcze raz serdeczne dzięki.
ja mam Zasady komputer lokalny i jako podklucze Konfiguracja komputera i Konfiguracja uzytkownika i szukasz w konfiguracji uzytkownika
przepraszam za poprzednia niescislosc
przepraszam za poprzednia niescislosc
Dzięki za szybką odpowiedź lecz cholera! nie mogę znaleźć tej opcji tzn. w pliku gpedit.msc szablony administracyjne –> system –> wylacz narzedzia do edycji rejestru. Tego po prostu nie ma. Czy opcje moźna usuwać? A jak tak,to jak je dodawać? Z góry serdeczne dzięki. Hey
Sprawa jest bardziej skomplikowana...
W win xp istnieja tzw. przystawki (snap–in) ktore pozwalaja konfigurowac praktycznie kazda opcje i ustawienia w nich poczynione maja nadrzedne znaczenie.
Aby zobaczyc jak to dziala wyszukaj sobie na poczatek pliki z rozszerzeniem .msc i pouruchamiaj zobaczysz co w nich mozna zmieniac.Lub tez Panel Sterowania –> Narzedzia administracyjne –> zasady zabezpieczen lokalnych.
teraz rozwiazanie problemu:
wyszukaj gpedit.msc uruchom go przejdz do konfiguracja uzytkownika –>szablony administracyjne –> system –> wylacz narzedzia do edycji rejestru.
P.S.
Jesli chcesz experymetnowac z przystawkami polecam zrobienie systemu testowego gdyz za pomoca ich mozesz zablokowac wszystko lacznei z logowaniem do systemu
W win xp istnieja tzw. przystawki (snap–in) ktore pozwalaja konfigurowac praktycznie kazda opcje i ustawienia w nich poczynione maja nadrzedne znaczenie.
Aby zobaczyc jak to dziala wyszukaj sobie na poczatek pliki z rozszerzeniem .msc i pouruchamiaj zobaczysz co w nich mozna zmieniac.Lub tez Panel Sterowania –> Narzedzia administracyjne –> zasady zabezpieczen lokalnych.
teraz rozwiazanie problemu:
wyszukaj gpedit.msc uruchom go przejdz do konfiguracja uzytkownika –>szablony administracyjne –> system –> wylacz narzedzia do edycji rejestru.
P.S.
Jesli chcesz experymetnowac z przystawkami polecam zrobienie systemu testowego gdyz za pomoca ich mozesz zablokowac wszystko lacznei z logowaniem do systemu
Strona 1 / 1