BLOKADA NA CD
Potrzebuje bardzo skutecznego programu do blokady CD.Ze jak wypale jakas gre czy program itp.itd. co to,zeby nikt jej nie mogl skopiowac na plytke przez najnowsze programy Clone i Nero.Proszeo pomoc!
Odpowiedzi: 20
Bucem w moim mniemaniu jest ten który zabezpiecza płyty zeby jakis jego koles nie mógł sobie ich przegrać. Ja niczego nie zabezpieczam kolesiom poźyczam bez umiaru mimo źe teź czasem spędzam długie godziny na wyszperaniu czegoś z sieci ale...
ja dam komuś coś dziś a on mi kiedy indziej coś innego. To nieuczciwe źe Ty przegrywasz od kogoś a nie chcesz źeby on przegrał od Ciebie..
ja dam komuś coś dziś a on mi kiedy indziej coś innego. To nieuczciwe źe Ty przegrywasz od kogoś a nie chcesz źeby on przegrał od Ciebie..
Nie mart się, niektórzy moi znajomi teź zabezpieczają.
Jedni omijają to, inni nie. ;)
Pozdrówki
Jedni omijają to, inni nie. ;)
Pozdrówki
Dokładnie :!: Dziś Ty poźyczysz im – jutro oni Tobie :!: To się nazywa przyjacielska wymiana :!:
Więc zastosuj pierwsze lepsze zabezpieczenie, a oni sobie i tak z nim nie poradzą, bo źeby skopiować taką płytę potrzebne są odpowiednie programy, typu Alcohol, czy CloneCD.
Tomekk:Ja im poźyczam, a oni mi poźyczają, tylko, źe ja jestem cwańszy.
A zastanów się, co by było gdyby ktoś zabezpieczył płyty, które od niego poźyczasz. Wtedy nie mógłbyś sobie skopiować ich softu.
Moim zdaniem to uczciwa wymiana i nie powinno się zabezpieczać takich płyt.
e–walker:Jeźeli się męczysz dniami i nocami szukając w sieci czegoś i nie chcesz, aby Twoi znajomi sobie to przekopiowali w 5 minut – nie poźyczaj im płytki! .....
Ja im poźyczam, a oni mi poźyczają, tylko, źe ja jestem cwańszy.
Jeźeli się męczysz dniami i nocami szukając w sieci czegoś i nie chcesz, aby Twoi znajomi sobie to przekopiowali w 5 minut – nie poźyczaj im płytki! To jest maxymalne zabezpieczenie i sprawdza się w 100% :lol:
A poza tym, zanim pojawi się oficjalnie jakieś zabezpieczenie, to odpowiedni ludzie juź mają obejście tego cuda...
A poza tym, zanim pojawi się oficjalnie jakieś zabezpieczenie, to odpowiedni ludzie juź mają obejście tego cuda...
nie
A kumple są inteligentni, czy nie?? :lol:
Wiec mozna jakos tak zrobic ,zeby kumple sobie nie przegrywali ? :)
Ja np. chciałem zabezpieczać z tego powodu,
źe moźe i kradne i ściągam z internetu,
męcze się, wyszukuje odpowiedniej wersji,
a któryś z moich kumpli poźyczy i poprostu sobie przegra.
Całość zajmie mu 5 minut.
A mi pare godzin, jak nie dni.
Pozdrówki
źe moźe i kradne i ściągam z internetu,
męcze się, wyszukuje odpowiedniej wersji,
a któryś z moich kumpli poźyczy i poprostu sobie przegra.
Całość zajmie mu 5 minut.
A mi pare godzin, jak nie dni.
Pozdrówki
Po co zabezpieczać coś co jest juz kradzione, bo wątpie, źebys chciał zabezpieczyć płyte z muzyka swojego autorstwa, a tym bardziej program lub grę :?
SEBA__W:a CZy ten program SafeLock v0.99.20 jest dobey i czy blokuje:
programy
gry
cd audio
i czy jesli zablokuje tym plytke to nie da sie tak normalnie jej wypalic bedzie stwarzac broblemy zeby ja wypalic?
Uzywałem go przez jakiś czas do zabezpieczania Audio CD,
ale nie wszystkie wieźe czytały takie płytki, na niektórych piosenki przeskakiwały.
Nie kaźdy napęd w komputerze czyta później taką płytke, a jeśli czyta to i równieź potrafi ją skopiować. Nie wiem czy jest sens.
kiedyś teź chciałem zabezpieczać swoje płyty, ale zrezygnowałem z tego.
Pozdrówki
a CZy ten program SafeLock v0.99.20 jest dobey i czy blokuje:
programy
gry
cd audio
i czy jesli zablokuje tym plytke to nie da sie tak normalnie jej wypalic bedzie stwarzac broblemy zeby ja wypalic?
programy
gry
cd audio
Tomekk:
nie kaźda nagrywarka to obsługuje
Kaźda nowa (od 16x wzwyź), a nawet niektóre starszze.
Tomekk:
nie kaźdy umie to obsłuźyć.
To prawda, ale przyznaj, źe to wątpliwe zabezpieczenie.
krecik:Tomekk:Moźna równieź "nadpalić" płytke
Tak zwany "overdubing"
A co ty chcesz w ten sposób zabezpieczyć. Nagrasz z overburningiem, a ktoś sobie przegra z overburningiem.
Jak pisał The judge, nie ma niezawodnego zabezpieczenia.
Niekoniecznie,
nie kaźda nagrywarka to obsługuje,
nie kaźdy umie to obsłuźyć.
Czy mój link nie był przypadkiem do cdrinfo :?: :?:
Tomekk:Moźna równieź "nadpalić" płytke
Tak zwany "overdubing"
A co ty chcesz w ten sposób zabezpieczyć. Nagrasz z overburningiem, a ktoś sobie przegra z overburningiem.
Jak pisał The judge, nie ma niezawodnego zabezpieczenia.
Moźna równieź "nadpalić" płytke
Tak zwany "overdubing"
Bardzo dobrym serwisem o płytkach itp. jest cdrinfo
Tak zwany "overdubing"
Bardzo dobrym serwisem o płytkach itp. jest cdrinfo
SEBA__W : zebys sie nie rozczarowal, to powiem Ci, ze nie ma programow, ktore uniemozliwiaja skopiowanie plyty. Jakiekolwiek programy, ktore znajdziesz w internecie, beda co najwyzej spowalnialy proces kopiowania, ale nigdy uniemozliwialy skopiowanie
Gdyby bylo inaczej, to tak jak MarcinX mowi : nie byloby problemu z piractwem :wink:
Gdyby bylo inaczej, to tak jak MarcinX mowi : nie byloby problemu z piractwem :wink: