Blokada BIOS–u??
Witam,
mam taki niecodzienny (jak dla mnie) problem.
Moge wejść do BIOS–u, poruszać się po poszczególnych polach menu ale nie moge dokonać źadnych zmian, tzn. źadne z pól nie jest "podświetlone".
Czy ktoś z Was wie jak rozwiązać ten problem?
Prosze o poradę...płyta główna to GigaByte GA–K8NF–9
Dziekuję.
mam taki niecodzienny (jak dla mnie) problem.
Moge wejść do BIOS–u, poruszać się po poszczególnych polach menu ale nie moge dokonać źadnych zmian, tzn. źadne z pól nie jest "podświetlone".
Czy ktoś z Was wie jak rozwiązać ten problem?
Prosze o poradę...płyta główna to GigaByte GA–K8NF–9
Dziekuję.
Odpowiedzi: 2
Tak, wyjęcie bateryjki pomogło...ale jedno mnie dziwi...mianowicie, sam wklepałem hasło na "Set User Password", oczywiście przed wejściem do BIOS–u podałem hasło, a mimo to opcje były zablokowane. Dziwi mnie to bo zawsze tak robiłem (na innych płytach głównych) i nigdy nie miałem problemu z modyfikacją ustawień po wpisaniu hasła. Czy tym razem muszę "wklepać" hasło na "Set Supervisor Password" aby zabezpieczyć (umownie zabezpieczyć :) ) BIOS i jednocześnie móc modyfikowac jego ustawienia?
Pozdrawiam,
Ps. Seeker dziękuję za odpowiedź :)
Pozdrawiam,
Ps. Seeker dziękuję za odpowiedź :)
Wygląda na to źe nieuprawniony jesteś do tego by majstrować w ustawieniach.
"Set Supervisor Password" i "Set User Password" te opcje IMO są aktywne, więc pozostaje się tylko zwrócić do tego kto je uaktywniał lub odciąć ...prąd BIOSowi na chwilę .
"Set Supervisor Password" i "Set User Password" te opcje IMO są aktywne, więc pozostaje się tylko zwrócić do tego kto je uaktywniał lub odciąć ...prąd BIOSowi na chwilę .
Strona 1 / 1