BŁGAM O POMOC (SIEĆ BEZPRZEWODOWA)

Witam wszystkich mam taką proźbe wręcz błagam czy ktoś mógł by mi napisać jak skonfigurować karte sieciową bezprzewodową w windowsie(XP) krok po kroku. Chodzi o to źe mi w servisie skonfigurowali siec WLAN a ja sam nie mam pojęcia jak to zrobić. Mam 2 karty sieciowe (bezprzewodowe) i Ruter Asmaxa do Neo+ wszystko elegancko chodzi lecz potrzebuje tej informacji gdyź jak bede chciał formata zrobić musze to potem jakoś umieć skonfigurować.

P.S
A ...IP kart sieciowy to DHCP (czyli dynamiczne)
i nie ma szyfrowania transmisji

Odpowiedzi: 6

Nie ma ip jest DHCP (LOSOWE)
canibal
Dodano
01.08.2005 22:56:09
Po formacie instalacja kart sieciowych następnie konfiguracja połącznie sieciowego, gdzue wpisujesz IP, Brame, DNS–y i WEP o ile masz:)
Tak więc wejdź w ustawienia sieciowe i odpisz te parametry. Teraz zostaje tylko we właściwościach internetowyc skonfigurować połączenie i powinno działać. AHA i nie zapamnij o SSID bo moźe nie działać:)
wiedz_min
Dodano
01.08.2005 22:53:48
Dane:
2 Karty sieciowe: D–Link AirPlus G+ DWL–G520 Wirelles.
1 Ruter Asmaxa bezprzewodowy równieź do neostrady 512kb.

Wyszkto chodzi bez zarzutu ale chciałbym to kiedyś sam skonfigurować nie chodzi mi router tylko o karty sieciowe .
canibal
Dodano
31.07.2005 14:07:37
Skoro uwazasz ze to takie trudne powinienes podac o jaka dokladna konfiguracje ci chodzi?

To jest siec zamknieta czy otwarta? Jakiego sprzetu uzywasz itd, itp.
KoMaR
Dodano
31.07.2005 02:00:58
Gdy by było to takie proste jak mówisz.. to bym sie tutaj nie pytał
canibal
Dodano
30.07.2005 20:37:02
W zasadzie nie powinno byc problemow. Z grobsza to jest tak samo jak z noralna sieciowka.

Z roznic to z tego co pamietam powinienes znac nazwe swojej sieci i haslo aby sie do niej podlaczyc, o ile takowe istnieje.
KoMaR
Dodano
30.07.2005 20:28:53
canibal
Dodano:
30.07.2005 18:00:05
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1