BŁGAM O POMOC (SIEĆ BEZPRZEWODOWA)
Witam wszystkich mam taką proźbe wręcz błagam czy ktoś mógł by mi napisać jak skonfigurować karte sieciową bezprzewodową w windowsie(XP) krok po kroku. Chodzi o to źe mi w servisie skonfigurowali siec WLAN a ja sam nie mam pojęcia jak to zrobić. Mam 2 karty sieciowe (bezprzewodowe) i Ruter Asmaxa do Neo+ wszystko elegancko chodzi lecz potrzebuje tej informacji gdyź jak bede chciał formata zrobić musze to potem jakoś umieć skonfigurować.
P.S
A ...IP kart sieciowy to DHCP (czyli dynamiczne)
i nie ma szyfrowania transmisji
P.S
A ...IP kart sieciowy to DHCP (czyli dynamiczne)
i nie ma szyfrowania transmisji
Odpowiedzi: 6
Nie ma ip jest DHCP (LOSOWE)
Po formacie instalacja kart sieciowych następnie konfiguracja połącznie sieciowego, gdzue wpisujesz IP, Brame, DNS–y i WEP o ile masz:)
Tak więc wejdź w ustawienia sieciowe i odpisz te parametry. Teraz zostaje tylko we właściwościach internetowyc skonfigurować połączenie i powinno działać. AHA i nie zapamnij o SSID bo moźe nie działać:)
Tak więc wejdź w ustawienia sieciowe i odpisz te parametry. Teraz zostaje tylko we właściwościach internetowyc skonfigurować połączenie i powinno działać. AHA i nie zapamnij o SSID bo moźe nie działać:)
Dane:
2 Karty sieciowe: D–Link AirPlus G+ DWL–G520 Wirelles.
1 Ruter Asmaxa bezprzewodowy równieź do neostrady 512kb.
Wyszkto chodzi bez zarzutu ale chciałbym to kiedyś sam skonfigurować nie chodzi mi router tylko o karty sieciowe .
2 Karty sieciowe: D–Link AirPlus G+ DWL–G520 Wirelles.
1 Ruter Asmaxa bezprzewodowy równieź do neostrady 512kb.
Wyszkto chodzi bez zarzutu ale chciałbym to kiedyś sam skonfigurować nie chodzi mi router tylko o karty sieciowe .
Skoro uwazasz ze to takie trudne powinienes podac o jaka dokladna konfiguracje ci chodzi?
To jest siec zamknieta czy otwarta? Jakiego sprzetu uzywasz itd, itp.
To jest siec zamknieta czy otwarta? Jakiego sprzetu uzywasz itd, itp.
Gdy by było to takie proste jak mówisz.. to bym sie tutaj nie pytał
W zasadzie nie powinno byc problemow. Z grobsza to jest tak samo jak z noralna sieciowka.
Z roznic to z tego co pamietam powinienes znac nazwe swojej sieci i haslo aby sie do niej podlaczyc, o ile takowe istnieje.
Z roznic to z tego co pamietam powinienes znac nazwe swojej sieci i haslo aby sie do niej podlaczyc, o ile takowe istnieje.
Strona 1 / 1