Błędny adres bloku w Nero
Usiłuję od tygodnia nagrac jako dane plik zapisany w avi,bez powodzenia.Najpierw chciałam to zrobic z filmem,który mam na dysku a teraz z plikiem avi ze ślubu znajomego,który mi zawadza na kompie.Symulacja ok,zapis nie + błędny adres bloku,o którym nie mam pojęcia.Wyczytałam w necie,źeby odinstalowac aspi, (kiedys zainstalowałam),źe to moźe byc przyczyną,ale nie wiem czy to zrobic?O co w tym chodzi?Nero(wersja 6.6.0.18) normalnie nagrywa wszystko oprócz tych danych.
Odpowiedzi: 7
Jeśli po usunięciu napędu , system nie mógł go znaleźć , świadczyło by to o tym źe w samym systemie jest co ś namieszane. Na Twoim miejscu – jeśli boisz się o system , utwórz w "przywracaniu systemu " punkt przywracania, wykonaj operację usunięcia napędu raz jeszcze i kiedy wystąpi jego brak po resecie – tzn nie będzie napędu w "mój komputer" lub menadźerze urządzeń – , zastosuj się do tej rady EL NINA o usuwaniu z rejestru wpisów lowerfilters , lub upperfilters.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=10672&highlight=lowerfilters
Po całej tej operacji zresetuj komputer – napęd powinen być widoczny i poprawnie przypisany. Po tym zainstaluj program do nagrywania.
NERO , no nie wiem nie uźywam na codzień, ale stabilne się wydają 5.5.10.20 lub 6.6.08 –
A próbowałaś tego DeepBurnera ? naprawdę szczerze go polecam
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=10672&highlight=lowerfilters
Po całej tej operacji zresetuj komputer – napęd powinen być widoczny i poprawnie przypisany. Po tym zainstaluj program do nagrywania.
NERO , no nie wiem nie uźywam na codzień, ale stabilne się wydają 5.5.10.20 lub 6.6.08 –
A próbowałaś tego DeepBurnera ? naprawdę szczerze go polecam
Jeśli chodzi o aspi to tak wlasnie zrobilam–programem ForceASPI 1.7(killaspi.bat + restart,stery usunął ale tylko te z systemu bo w Nero były tj. Nero ASPI było ok)–nie wiem czy te z system ASPI muszą byc i są konieczne na 100%?–wszyscy moi znajomi ich nie instalowali i Nero chodzi im ok.Które Nero proponujesz jako bardziej stabilne?Czekam na odpowiedz.
P.S.Po odinstalowaniu napędów padły mi stacje CD–ROM/DVD,nie mógł system znalezć sterowników i miałam info,źe nie zostały zarchiwizowane,dobrze,źe udało mi się przywrócić system bo nie wiem co bym zrobila.
P.S.Po odinstalowaniu napędów padły mi stacje CD–ROM/DVD,nie mógł system znalezć sterowników i miałam info,źe nie zostały zarchiwizowane,dobrze,źe udało mi się przywrócić system bo nie wiem co bym zrobila.
Z tymi ASPI to bym tak nie szalał, skoro instaljesz NERO to program ten własne sterowniki ASPI instaluje, jeśli usuwałaś właśnie te , a programu samego (Nero) nie, to mogło się nieźle namieszać. W pakiecie forceaspi są takie pliki Killdump.bat, i killaspibat , uźyj ich dla pozbycia się jakiś pozostałości które mogą stwarzać problemy, natępnie zainstaluj Nero , ale przedtem usuń jeszcze raz napęd w trybie awaryjnym . Aha inną wersję NERO bym jednak zapodał
Znow mam po staremu!Odinstalowałam Nero ale zapomniałam wcześniej usunac napęd wirtualny,wcześniej wywaliłam aspi,potem napędy i efekt był taki,źe musiałam przywrócic system bo nie dało się znaleźc sterow do napędow.Szukac po necie juź nie miałam siły a źadna płytka oczywiście nie działała.Mam dośc na dzisiaj! :cry:
Czasem najprostsze działania są najlepsze. spróbuj – to nczemu nie szkodzi usunąć napęd z menadźera urządzeń i pozwolić systemowi zainstalować go na nowo.
Zainstaluj Nero i zobacz, no...na CDRW, rzeczywiście szkoda płytek.
Jeśli masz dość Nero, spróbuj darmowym DeepBurner Free dostępnym na http://www.deepburner.com
Program choć moźe nie wygląda tak bajerancko jak NERO , to dysponuje niemal wszystkimi funcjami przydatnymi w domowych warunkach.
Ciekawostką jest teź to źe producent udostępnia wydanie DeepBurner Fre Portable , które uruchomić moźna bez instalcji np z pendrive'a lub dowolnego katalogu.
Zainstaluj Nero i zobacz, no...na CDRW, rzeczywiście szkoda płytek.
Jeśli masz dość Nero, spróbuj darmowym DeepBurner Free dostępnym na http://www.deepburner.com
Program choć moźe nie wygląda tak bajerancko jak NERO , to dysponuje niemal wszystkimi funcjami przydatnymi w domowych warunkach.
Ciekawostką jest teź to źe producent udostępnia wydanie DeepBurner Fre Portable , które uruchomić moźna bez instalcji np z pendrive'a lub dowolnego katalogu.
Plik nagralam bez problemu kreatorem z Windowsa.Nero wyrzuciłam i nie wiem czy wrócic do starej wersji tj 5?Plik ma 663 MB,drugi 692 MB(mam dwie płytki zgrane na dysk).Chyba świadczy to o błedzie Nero?Nim odinstalowałam chciałam skopiowac na CD–R (bo nagrałam na CD–RW,źeby nie niszczyc więcej płyt),ale teź nie było to moźliwe.Sterowniki aspi wcześniej teź wywaliłam,wszyscy znajomi ich nie maja w systemie i źadnych problemów z nagrywaniem.Nie wiem jaki program instalowac,moźe jakiś inny niź Nero bo mnie wykończył ostatnio.Proszę o radę.
Jaką wybierasz kompilację ? jak duźy jest ten plik?
i czy film będący na dysku odtwarza się normalnie?
i czy film będący na dysku odtwarza się normalnie?
Strona 1 / 1