Błędne informacje o wolnym miejscu na dyskach
Gdy usuwam coś z dysku nawet folder o duźej pojemności,grę, to na dysku pozostaje dalej tyle samo miejsca co przed usunięciem.Dopiero po jakimś czasie gdy usunę więcej rzeczy pojawia się miesce po usuniętych plikach.Moje pytanie brzmi dlaczego nie od razu.Np. potrzebuję 700mb wolnego miejsca,usuwam film i dalej jest tyle miejsca ile było.Oczywiście filmu nie usuwam do kosza tylko całkowicie wywalam.Co jest grane?
Odpowiedzi: 6
sapher:Pokierowałem się waszymi wskazówkami i wywaliłem Nortona całkowicie i to właśnie pomogło.Dzięki.
Gratulacje. Tak radykalne podejście w sytuacji gdy wystarczy jednym ptaszkiem się "pobawić" to jest rzecz warta podkreślenia.
Pokierowałem się waszymi wskazówkami i wywaliłem Nortona całkowicie i to właśnie pomogło.Dzięki.
Jeśli masz NSW lub NU to zrób to co zaproponowali koledzy dodatkowo ustaw we właściwościach kosza Ochrone przez pakiet NU na jeden dzień dla wszystkich dysków.
Moźesz takźe wyłączyć i włączyć punkty przywracania systemu albo za pomocą systemowego Oczyszczenia dysku wykonać oczyszczenie wszystkich punktów przywracania systemu za wyjątkiem najnowszego ( w zaleźności od potrzeb ).
Moźesz takźe wyłączyć i włączyć punkty przywracania systemu albo za pomocą systemowego Oczyszczenia dysku wykonać oczyszczenie wszystkich punktów przywracania systemu za wyjątkiem najnowszego ( w zaleźności od potrzeb ).
Defragmentacja tu raczej nic nie da, pliki znajdujące się w koszu "Norton Protected Recycle Bin" teź zostaną zdefragmentowane a nie usunięte. O ile jest zainstalowany pakiet Nortona, jak pisał SLAY3R, ale sądząc po objawach, to jest. Albo wyłączyć ochronę kosza, albo ręcznie opróźnić kosz opcją Nortona.
Moim zdaniem pownieneś zdefragmentować poźądnie dysk. Ja jeszce takiej sytuacji nie miałem, ale poźądna defragmetacja moźe pomoźe :D . Zawsze warto sprobować :wink: .
Uźywasz pakietu norton system works?
Usunięte pliki są trzymane jeszcze przez bodajźe 7 dni(ale ich nie widać).
W opcjach nortona wyłącz clean sweep (tak to sę chyba nazywało – dawno nie uźywałem nortona :) ). Będzie po sprawie.
Usunięte pliki są trzymane jeszcze przez bodajźe 7 dni(ale ich nie widać).
W opcjach nortona wyłącz clean sweep (tak to sę chyba nazywało – dawno nie uźywałem nortona :) ). Będzie po sprawie.
Strona 1 / 1