BLASTER–F I TROJAN?

WITAM ZNOWU.MKS–VIR WYKRYL TROJANA.STARTPAGE.SHP
AVAST WYKRYL ZE PLIK C:SYSTEM VOLUME INFORMATION JEST ZARAZONY PRZEZ WIN 32:BLASTER–F [WRM].

JUZ NICZEGO NIE ROZUMIEM.POMOCY! :cry:

Odpowiedzi: 11

:D ogromne dzieki za pomoc juz wszystko dziala troche to potrwalo ale najwazniejsze ze juz po wszystkim.pozdrowienia for all[/b]
Anonymous
Dodano
27.01.2004 23:53:38
Przeinstaluj sterowniki k .muzycznej.
MarcinX
Dodano
27.01.2004 22:49:03
juz nie mam zadnego wirusa tak mi sie wydaje.mks wyswietlil ze zaden plik nie jest zainfekowany.
ALE JEST PROBLEM BO NIE MOGE ODSLUCHAC MUZYKI ANI W WINAMPIE ANI W WINDO MEDIA. CO Z TYM ZROBIC????[/b]
Anonymous
Dodano
27.01.2004 22:21:08
mam avasta polska wersje. sprawdzalem ale nadal nie moge sluchac muzyki.nie ma dzwieku jest normalnie obraz. jeszcze raz przeskanuje i za chwile sie odezwe[/b]
Anonymous
Dodano
27.01.2004 21:37:55
GREGORY_wr:
wchodze prawym klikiem na panelu ale jak mam znalezc schedule boot time scan itd nie wiem gdzie to jest resze juz zrobie ale tego nie lapie

9 pozycja.
Pod virus database.
Masz na pewno Avasta ?
MarcinX
Dodano
27.01.2004 21:07:29
GREGORY_wr:
wchodze prawym klikiem na panelu ale jak mam znalezc schedule boot time scan itd nie wiem gdzie to jest resze juz zrobie ale tego nie lapie

Ściągnij sobie polską wersję avasta, potem prawoklik na interfejs programu – opcja "ustaw program podczas rozruchu" – harmonogram (moźe być wymagany restart).
Ale najpierw wypróbuj to, co napisałem w poprzednim poście [jako gość], czyli cwshredder.
wirus
Dodano
27.01.2004 21:06:25
trojan startpage:
http://forum.mks.com.pl/forum/viewthread.php?tid=1810
na forum mks pomogło uźycie programu cwshredder.exe, podają tam link do tego programu:
http://www.spywareinfo.com/~merijn/files/CWShredder.exe

a jeśli masz blastera–f to:
1. wyłącz przywracanie systemu
2. zakończ proces trojana (ctrl+alt+del i popatrz, czy w zakłądce "procesy" jest "Enbiei.exe", jeśli tak– zakończ
3. uruchom rejestr systemowy (start>>uruchom i wpisz tam "regedit") i znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun , usuń z niego wpis "www.hidro.4t.com"="enbiei.exe" (w prawym panelu)
więcej o blasterze f na http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.f.worm.html
Sądzę, źe to moźe być jakaś pozostałość albo raczej fałszywy alarm, ale ostroźności nigdy za wiele :)
Anonymous
Dodano
27.01.2004 20:59:53
Anonymous
Dodano
27.01.2004 20:58:07
Uaktualnij bazy.
Ale to chyba masz.
Moźesz dokonać zwykłego skanu dysku lub folderu (ikonka dysk i folder), lub w trybie schedule.
P.klik na panelu Avasta,wybierasz Schedule Boot Time Scan,scan likak disc,scan archive files i naciskasz schedule.
Po restarcie będzie skanował.
Gdy znajdzie robala wypisze go ,aby go skasować naciśnij opcje DELTE .
Moźesz ustawiś w opcjach aby nie pytał tylko kasował jak leci.
Ufffff :D
MarcinX
Dodano
27.01.2004 20:34:15
jest problem w tym ze nie wiem jak to zrobic.jestem zielony w tym wszystkim zalezalo by mi na wskazowce krok po kroku jak to usunac.sorry za klopot
Anonymous
Dodano
27.01.2004 20:25:22
Po co zakładasz nowy temat ?
Kontynuj stary.
Po prostu masz zainfekowany system.
Blaster ,Startpage trojan ,moźe i więcej.
Przeskanuj system,najlepiej w trybie schedule boot,i wywal robale.
Chyba nie chcesz ich trzymać na kompie :D
MarcinX
Dodano
27.01.2004 20:22:02
Anonymous
Dodano:
27.01.2004 20:17:31
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1