Błagam was pomóźcie nie wiem co robić
witam wszystkich mamproblem...mam sieć z bratem–2kompy!i otochodzi ze po konfiguracji sieci net działadopóki on nie wyłączy serwera pozniej juz nie chodzii trzeba robic odnowakonfiguracje:(on makompana hasło..jakje obejść albo jak zrobić zeby nie trzeba bylo caly czas konfigurowac sieci??dodam ze wszystko jest wgrane ok sterowniki tez ok!!corobić pomóźcie!!! :( :( :( :cry:
Odpowiedzi: 5
krisss, prosilem Cie o opis polaczenia tej "sieci". Opisz to po kolei. Poczawszy od kabla z sygnalem z internetu. Co jak i gdzie jest wpiete/polaczone.
a w jaki sposob udostepnia ci ten net?!
chłopaki.....komp brata–stałe łącze z kablówki brat mnie nie odcina!!!jamiedzy bratem mamy LANi udostepnia mi neta kiedys wszystko działało!!od tygodnia cos sie jebi# neta mam juz ze dwa lata i wczesniej dzialało teraz od tygodnia coś kisinie wiem moze te wskazówki wam pomoga:(
najprawdopodobniej jest tak, ze komp brata (rzekomy serwer) jest podlaczony do modemu. ma zalaczonego ICS'a lub ma programowego routera. zeby internet dzialal po wylaczeniu komputera brata nalezaloby skombinowac 3 komputer i zrobic na nim router (np. na freesco lub slackware) lub kupic jakis sprzetowy router (ze switchem lub osobnym switchem, gdy go nie ma) i podpiac do niego oba kompy.
kriss, chlopie, przeczytaj swoj post i powiedz czy mozna cokolwiek doradzic przy tylu wskazowkach ktore raczyles napisac. Przeciez na takie stwierdzenie
Czy czasem komputer brata nie udostepnia Ci internetu ?
Mozesz opisac jak wyglada ta "siec" ?
Moze te dwa komputery podpiete sa do routera, switcha, huba z ktorego to maja internet ?
mozna tylko napisac: to niech nie wylacza.krisss:net działadopóki on nie wyłączy serwera
Czy czasem komputer brata nie udostepnia Ci internetu ?
Mozesz opisac jak wyglada ta "siec" ?
Moze te dwa komputery podpiete sa do routera, switcha, huba z ktorego to maja internet ?
Strona 1 / 1