Błagam! Pomocy, bo mnie szlaq trafi z zaraz coś zniszcze :E
Słuchajcie... mam pechowy tydzien. Nie bede sie zaglebiał w te mniej istotne aczkolwiek swoim pechem wqrw... sytuacje, ale chodzi mi tu o moj komp. Nie dosc, ze padł mi przed wczoraj hdd (smierdzące WD :[), to 80GB moich danych poszło się kochac. Zaniosłem do odzywskiwania ale wątpię aby sie udało. Niewaźne. Wazne jest to, iź nie chciałem, aby mój komp stał martwy i postanowiłem zainstalować na 10GB samsungu winde xp no i pograc w cs'a. Poprostu FU.CK FU.CK FU.CK FU.CK FU.CK!!!!!!! Przecieź to co sie dzieje to jest poprostu CHORE! Poki nie wejde do netu to jest wszystko cacy, ale jak tylko wchodze to dosłownie HURTEM dostaje w pip trojanów, wormów, spy'ów i wirusów. Szlak mnie trafia i moj mx1000 juz raz poleciał z mojej wsciekłości naszczescie w tamtym kierunku stała kanapa. Pokolei powiem jak to jest.
– Instaluje Windowsa XP bez SP. Włączam neta i ide na strone Windows Update.. Sciagam wszystko co się da, w celu zabezpiczenie i ***. Pochwili mam pełno czy to jakiś WinAp, WinCfg, IEXPLORE, skynetave, ttaa, sres, ati2vid, jakies gówna typu "xftp" co mi łacze do zera zapychają, inne co uniemozliwiają właczenie menu procesów czy regedit a o msconfig nie wspominając i duzo duzo wiecej. Myslalem ze to przez dziure w IE, no to Firefoxa wziołem to samo. Nawet nie zdąze sciagnąć wszystkiego i juz mam pełno gówna mimo ze nie wchodze na zadne inne strony oprócz microsoftu. Dysk jest zawsze w całości formatowany wiec na dysku tez nic nie siedzi.
–Zainstalowałem Symanteca Security 2005 i to gówno nie dość ze tak muliło kompa ze winda sie urachamiała 2 minuty, to jeszcze znajdował wirusa i to wszystko co z nim robił. Jak klikałem OK to znow okienko z tą samą informacją wyskoczył.
Proszę pokolei o liste rzeczy, ktore teraz mam sciagnąć, łacznie z łątkami i programami, aby wrzucic je na drugą partycje i odrazu po formacie to zainstalować, ze jak wejde do netu to mi sie nie zrobi syf. Wszystko aby zainstalować nie muszac wchodzić do netu. Z góry dziekuje. Uratujcie ten komputer, bo nie recze za siebie jak zrobie 9 raz reinstal i to samo mnie spotka... :E Pozdrawiam!
– Instaluje Windowsa XP bez SP. Włączam neta i ide na strone Windows Update.. Sciagam wszystko co się da, w celu zabezpiczenie i ***. Pochwili mam pełno czy to jakiś WinAp, WinCfg, IEXPLORE, skynetave, ttaa, sres, ati2vid, jakies gówna typu "xftp" co mi łacze do zera zapychają, inne co uniemozliwiają właczenie menu procesów czy regedit a o msconfig nie wspominając i duzo duzo wiecej. Myslalem ze to przez dziure w IE, no to Firefoxa wziołem to samo. Nawet nie zdąze sciagnąć wszystkiego i juz mam pełno gówna mimo ze nie wchodze na zadne inne strony oprócz microsoftu. Dysk jest zawsze w całości formatowany wiec na dysku tez nic nie siedzi.
–Zainstalowałem Symanteca Security 2005 i to gówno nie dość ze tak muliło kompa ze winda sie urachamiała 2 minuty, to jeszcze znajdował wirusa i to wszystko co z nim robił. Jak klikałem OK to znow okienko z tą samą informacją wyskoczył.
Proszę pokolei o liste rzeczy, ktore teraz mam sciagnąć, łacznie z łątkami i programami, aby wrzucic je na drugą partycje i odrazu po formacie to zainstalować, ze jak wejde do netu to mi sie nie zrobi syf. Wszystko aby zainstalować nie muszac wchodzić do netu. Z góry dziekuje. Uratujcie ten komputer, bo nie recze za siebie jak zrobie 9 raz reinstal i to samo mnie spotka... :E Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 4
OK, zrozumiałem. Dzieki!
Na WU dostępny jest SP2 jako instalator sieciowy,
M$ tą drogą nie udostępnia juź SP1.
SP2 zawiera wszystkie dostepne poprawki rozprowadzane w ten sposób.
Systemowego firewall`a włączasz odrazu po zainstalowaniu systemu.
Po instalacji SP2 masz moźliwość konfiguracji zapory aby korzystać z P2P i innych aplikacji korzystających z sieci.
Moźesz takźe wyłączyć systemowego firewall`a po instalacji zapory firmy trzeciej, która posiada większe moźliwości konfiguracji.
M$ tą drogą nie udostępnia juź SP1.
SP2 zawiera wszystkie dostepne poprawki rozprowadzane w ten sposób.
Systemowego firewall`a włączasz odrazu po zainstalowaniu systemu.
Po instalacji SP2 masz moźliwość konfiguracji zapory aby korzystać z P2P i innych aplikacji korzystających z sieci.
Moźesz takźe wyłączyć systemowego firewall`a po instalacji zapory firmy trzeciej, która posiada większe moźliwości konfiguracji.
McScr@by:A czy przypadkiem nie uźywasz zainfekowanego oprogramowania albo rozprowadzanego z Adware/Spyware ?
Nie, zadnego takiego nie uzywam. Na drugiej partycji mam sterowniki od grafy, azerusa, riva tunera 2 i konnekta i to wszystko bo wszystkie moje dane poszły razem z 80GB :E . Sprawdzałem AdAware i Nortonem i czyste. Jak zrobie update to SP2 tez sciagac? Jak to jest. SP1 i SP2 to wszystkie mozliwe porpawki czy jeszcze sa jakies dodatkowe? Ktore sciagnąć ze strony? Czy jak włacze FireWall'a to bede mogl uzywac azerusa? W Cs'a tez nie bede miał zadnych portów poblokowanych?
Sformatuj ponownie cały HDD,
Odłącz połączenie z siecią,
Zainstaluj system i odrazu włącz systemowego firewall`a.
Zainstaluj AV.
Podłącz się do sieci i zaktualizuj baze sygnatur AV oraz system.
A czy przypadkiem nie uźywasz zainfekowanego oprogramowania albo rozprowadzanego z Adware/Spyware ?
Odłącz połączenie z siecią,
Zainstaluj system i odrazu włącz systemowego firewall`a.
Zainstaluj AV.
Podłącz się do sieci i zaktualizuj baze sygnatur AV oraz system.
A czy przypadkiem nie uźywasz zainfekowanego oprogramowania albo rozprowadzanego z Adware/Spyware ?
Strona 1 / 1