[bład zwiazany z siecia] Service Pack 2

Witam! Od niedawna miałem problem zwiazany ze swoim łaczem internetowym. Tzn. uruchomiłem sobie komputer i nagle nie mialem netu. Gdy wszedłem do połaczenia sieciowego to pisalo ze: "Ograniczenie lub brak łacznosci sieci" – taki wystepował bład. A konfigurację protokołów miałem nastawiona, aby wykrywal adres IP automatyczny (bo tak kazal moja sieć). O tóz zadzwonilem do swego providera sieci, przysłali do mnie informatyka (on na kompie zainstlowal linuxa i sprawdzil jak z netem i bylo ok dzialal). Wiec zapytalem sie go czemu jak odpale wina xp professional to nie mam netu tylko wyskakuje blad napisany po wyzej. On powiedzial, ze jest to wina tego service pack 2. Windows ustawil mi domyslny adres IP, ktorego nie moglem zmienic, a mialem IP automatyczny nastawiony. Wiec kazano mi sformatowac dysk systemowy. Teraz sie boje, ze znow ten bład moze sie pokazac. Chcialbym sie od was wszystkich dowiedziec to takiego moze byc :?:

Pozdrawiam !

Będę wdzięczny za odpowiedzi !

Odpowiedzi: 2

mam podobny problem w czasie gdy był sp2 objawy te same ale po deinstalacji tez nic nie pomaga pokazuej komunikat ze komp nie odnawia IP co z tym zrobic
Activity_
Dodano
24.01.2005 14:22:55
hmm ja miałem jakiśczas IP automatyczny.. ale jak zaczął wadliwie działać informatyk kazał mi ustawić IP stały.. zapytaj ich.. moźe to wina tego, źe jest automatyczny? :?
XenonX
Dodano
30.12.2004 02:59:19
command
Dodano:
29.12.2004 19:58:41
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1