BŁĄD WOLUMINU pod xp
Niewiem czemu ale ostatnio przy instalowaniu wszystkich gier co mają wiecej niź 1 cd pojawia sie bład voluminu ,wyskakują ERRORY mimo źe płytka jest ok wszystko w porzadku co jest grane ??
bo pierwszy raz spotykam się z tym problemem na taką skale ze praktycznie nie moge zainstalowac rzadnej gierki co ma wiecej niz 1 cd .
bo pierwszy raz spotykam się z tym problemem na taką skale ze praktycznie nie moge zainstalowac rzadnej gierki co ma wiecej niz 1 cd .
Odpowiedzi: 4
Nie macie wylaczonego autostartu CD ? Mozna sprobowac w gpedit.msc (z Uruchom) zalaczyc/wylaczyc.
:lol: Udało mi się znaleźć obejście tego problemu. Poniewaź występuje on u nas w przypadku zmieniania płyt w napędzie, to rozwiązaniem jest nie zmienianie płyt w czasie instalacji. Moźna to uzyskać posiadając np. 4 napędy cd–rom, przy czym oczywiście mogą to być napędy wirtualne (np. Daemon). Ja zrobiłem tak z colinem 4. Uruchomiłem 4 napędy, do kaźdego załadowałem płyte (albo jej obraz) i dopiero wtedy zacząłem instalacje. Poszło jak z płatka, zero problemów.
Wiem źe nie jest to rozwiązanie problemu, ale skutek osiągnięty– moźna grać!!!
Problem moim zdaniem tkwi w wadliwej obsłudzie cd–romu przez nasze windowsy. Być moźe któraś z aktualizacji systemu to spowodowała, bo problem pojawił się nagle i dotyczy teraz równieź gier które wcześniej się dobrze instalowały.
Moźe ktoś mocniejszy od nas w tych sprawach pomoźe.
Puki co baw sie dobrze przy nowych grach.
Wesołych Świąt
GREG
Wiem źe nie jest to rozwiązanie problemu, ale skutek osiągnięty– moźna grać!!!
Problem moim zdaniem tkwi w wadliwej obsłudzie cd–romu przez nasze windowsy. Być moźe któraś z aktualizacji systemu to spowodowała, bo problem pojawił się nagle i dotyczy teraz równieź gier które wcześniej się dobrze instalowały.
Moźe ktoś mocniejszy od nas w tych sprawach pomoźe.
Puki co baw sie dobrze przy nowych grach.
Wesołych Świąt
GREG
Mam to samo i teź nie mogę znaleźć przyczyny.
Dla przykładu chciałem dodac źe aby zainstalowac
jakąś gierke instalowałem max payna 2 to musiałem
10 razy instalowac bo co chwile wyskakiwał bład voluminu i dopieor za tym 10 zarem sie udalo :(
Miał moze ktoś taki problem albo wie co poradzic na to ?
jakąś gierke instalowałem max payna 2 to musiałem
10 razy instalowac bo co chwile wyskakiwał bład voluminu i dopieor za tym 10 zarem sie udalo :(
Miał moze ktoś taki problem albo wie co poradzic na to ?
Strona 1 / 1