Bład wdmaud.sys przy nagrywaniu
Ja mam Prolinka PixelView PlayTV Pro 8E. Pod Win98 wszystko działa dobrze, ale pod XP są problemy. Moźna normalnie oglądać lub słuchać radia, ale gdy chcę coś nagrać do wyskakuje bluescreen z błędem pliku wdmaud.sys i trzeba zresetowć kompa. Jeśli ktoś zna rozwiązanie to proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 11
Juź rozwiązałem problem. To był Borg Tv Pro 2.1. Po odinstalowaniu Borga problemy znikły.
Juź rozwiązałem problem. To był Borg Tv Pro 2.1. Po odinstalowaniu Borga problemy znikły.
Napisałem źe mogę nagrywać z radia, ale bez sterowników nagrywanie telewizji nie ruszy (a o to mi właśnie chodzi)
krecik:Gdy nie instaluje sterowników, mogę nagrywać z radia przy pomocy programu Btv Proffesional.
Jesli ci działa bez sterowników to po co chcesz je instalowac??
Na stronie Microsoftu przeczytałem, źe błąd ten został naprawiony w SP1, lecz u mnie to nic nie dało.
Z SP1 lub bez niego występuje ten sam problem.
Service packa 1 do xp zainstalowałeś ?
Błąd ten występuje tylko po zainstalowaniu jakichkolwiek sterowników do karty TV. Gdy nie instaluje sterowników, mogę nagrywać z radia przy pomocy programu Btv Proffesional.
Dobrze, źe mi mówisz bo nie wiedziałem. A tak powaźnie to zainstalowałem firmowe sterowniki Prolinka (próbowałem równieź iulabs i uniwersalne bt878) do XP. Ale jeśli znasz jakieś dobre sterowniki pod XP to podaj mi link.
a zainstalowałes do tej karty sterowniki pod WinXp ??,(nie pod 2k bo nie sa to te same stery)
Strona 1 / 1