Błąd w zapamiętywaniu haseł

Witam

Wątek był juź poruszany na amnezji odnośnie zapamiętywania haseł, aczkolwiek rozwiązania problemów jakie padły podczas odpowiedzi nie były w stanie mi pomóc.

W czym problem?

Od jakiegoś czasu mój Windows W2k stracił moźliwość zapamiętywania haseł, nie działa równieź autouzupełnianie. Jakiekolwiek modyfikacje w Opcjach Internetowych––>Zawartość––>Autouzupełnianie nie przynoszą źądnych rezultatów. Co ciekawe podczas kasowania haseł przyciskiem " Wyczyść formularze i hasła " następuje zwis apletu.

Brak pamięci haseł następuje równiez gdy w usługach systemowych wyłączona zostanie usługa " Magazyn chroniony " Usługa niestety jest włączona cały czas, jednak problem pozostaje.

Problem objawia się tym ze wszystkie aplikacje które korzystają z wbudowanego magazynu haseł w W2k nie pamiętają haseł. Np. Outlook nie pamięta "zapamiętanych" haseł do kont pocztowych, prosząc za kaźdym razem o podanie hasła do konta.

Jeśli ktoś z was byłby na tyle dobry aby udzielić mi odpowiedzi na to pytanie, byłbym niezmiernie wdzięczny.

Dodam źe ja męcze się z tym problemem juź od ponad 3 miesięcy.

Dzięki!

Odpowiedzi: 7

Jest to blad w bazie wiedzy. Byc moze ktos skopiowal tekst poswiecony w2k dopisujac ze dotyczy XP.
EL NINO
Dodano
02.04.2004 19:18:29
cytuje z bazyt wiedzy:
"...System Windows XP
Zamknij wszystkie programy.
Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz tekst regedit32 w polu Otwórz, a następnie kliknij przycisk OK. ...."

Czyli XP tez teoretycznie powinno zareagowac na regedit32...niby bylem zalogowany jako admin, ale jak patrzylem w uprawnieniach to nie jest to takie proste...
Wazne ze dziala...:)
Pozdrawiam i schylam glowe przed baza wiedzy M. :)
Anonymous
Dodano
02.04.2004 17:22:56
W w2k istnieje zarowno regedit jak i regedit32. W zaleznosci od wywolania mamy rozne mozliwosci/uprawnienia w rejestrze.
EL NINO
Dodano
01.04.2004 01:10:15
Nie, dobrze. Powinno być regedit po prostu. Moźe w jakiejś innej wersji Windowsa jest z końcówką 32.
Pawek
Dodano
31.03.2004 21:59:36
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;264672&Product=oexIN1

zrobilem jak kazali i outlok prawidlowo zapamietuje haslo. ( autouzupelniania mam na razie wylaczone)

mam tylko pytanie:
kazali wpisac regedit32 w polu uruchom.
A xp mi pisze ze nie ma takiego pliku...????
Wyterzylem IQ i wpisalem regedit no i poszlo.
to zle ze nie widzi regedit32?

Pozdrawiam
Hrupek
Hrupek
Dodano
31.03.2004 21:33:31
Mialo byc tak pieknie ;) Dziekuje, ale niestety to rowniez nie przynioslo zadnych efektow, problem mysle lezy gdzies glebiej. Pozdrawiam, chyba bede musial szukac rozwiazania problemu w dalszym ciagu...
Anonymous
Dodano
10.02.2004 22:51:56
Moze to cos Ci da – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=8831
EL NINO
Dodano
09.02.2004 20:52:05
Anonymous
Dodano:
09.02.2004 20:16:55
Komentarzy:
7