Bład w startowaniu systemu – brak pliku ntkernel.dll
Dziś zadzwoniła do mnie znajoma której czasami naprawiam komputer. Wczoraj jej działał a dziś zgłasza brak pliku wymienionego w temacie. No więc co ruszyłem do niej z płytka od XP i dyskietka startowa Boot Disk by Cichy 2.2. Konsola naprawy systemu po uruchomieniu check disk nie działa. Nie wyświetla zadnych plików na partycji systemowej C: natomiast wszystko na D: jest widoczne. ActiveNTFSReader z dyskietki zachowuje się inaczej – widzi wszystkie pliki na C:. Przy próbie nałoźenia na siebie systemu zgłasza źe partycja C: jest w nieznanym systemie plików. A własnie odnosnie braku pliku ntkernel.dll system sie nie uruchamia w źaden ze znanych mi sposobów (Tryb awaryjny,z obsługasieci, normalnie, ostatnia sprawna konfiguracja) Czekam na pomysły które pomogłyby mi rozwiącac problem bez formatowania C:
Odpowiedzi: 4
Problem rozwiązany za pomocą konsoili odzywskiwania systemu. Chkdisk wykrywał błedy ale ich nie naprawiał. Bootfix rozwiązał Problem. Dzięki i tak za pomysły. Na szczeście u sibie mam 3 systemy operacyjne to zawsze jednym drugi sie podreperuje. Bo mam Win 2003 Server, Win Xp i Aurox'a 10.1.
posypał sie dysk miałem dokładnie taki sam problem jedyne co ja widze prócz pomysłów ww to przewalic dane z c i d pod innym systemem zdjęcie partycji i załozenie na nowo jesli to jest to samo co u mnie mi wywalał system plików RAW łotewer this mins :lol:
pomogło to co opisałem wyzej no i oczywiscie format...
pomogło to co opisałem wyzej no i oczywiscie format...
– bez formatowania ?
– jesli były robione pnkty przywracania, odtwórz z któregos punktu, tylko czy to przywróci plik
– chyba pozostaje PEbuilder, lub xpe 102
:cry:
– jesli były robione pnkty przywracania, odtwórz z któregos punktu, tylko czy to przywróci plik
– chyba pozostaje PEbuilder, lub xpe 102
:cry:
Bez formatowania??
Zainstaluj drugi system na innej partycji :)
Zainstaluj drugi system na innej partycji :)
Strona 1 / 1