Bład w instalatorze :(
Czesc mam wielki problem. Z rok temu zainstalowałem sobie windowsa xp profesional i ostatnio postanowiłem zrobic formata. Jednak gdy zformatowałem dysk i juz wchodziłem do instalatora po pewnym czasie wyskakuje mi bład na niebieskim ekranie i musze zresetowac komputer. Mam 2 instalki win xp i ciagle to samo teraz musze na win 98 jechac pomózcie prosze jak zrobic zeby njie wyskakiwał ten bład .
Odpowiedzi: 12
thx wielkie za pomoc!
Poniewaź nie iwem co czytałeś to proponuję zacząć od tego:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en–us/ddtools/hh/ddtools/BCCodes_e1451c63–6de1–40a8–8c2f–155dcea62cf5.xml.asp
To, źek iedyś było dobrze, a teraz niem oźe być spowodowane tym, źe coś się psuje – elementy uzywane podlegają uszkodzeniu ( zuźyciu ) i niem a w tym nic dziwnego.
1. Wyczyścic – o czym juź pisałem – elementy komputera
2. sprawdzić dysk programem ze strony jego producenta
3.sprawdić pamieć – memtest, goldmemory
4. Wyjąć inne ( o ile są ) karty rozszerzeń pozostawiając na czas instalacji tylko kartę graficzną i podpięty dysk oraz napęd CD.
5. Rozpocząć instalację, o ile diagnostyka z pkt2 i 3 nie wykaźe błędów.
6. o wykonaniu meldować :wink:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en–us/ddtools/hh/ddtools/BCCodes_e1451c63–6de1–40a8–8c2f–155dcea62cf5.xml.asp
To, źek iedyś było dobrze, a teraz niem oźe być spowodowane tym, źe coś się psuje – elementy uzywane podlegają uszkodzeniu ( zuźyciu ) i niem a w tym nic dziwnego.
1. Wyczyścic – o czym juź pisałem – elementy komputera
2. sprawdzić dysk programem ze strony jego producenta
3.sprawdić pamieć – memtest, goldmemory
4. Wyjąć inne ( o ile są ) karty rozszerzeń pozostawiając na czas instalacji tylko kartę graficzną i podpięty dysk oraz napęd CD.
5. Rozpocząć instalację, o ile diagnostyka z pkt2 i 3 nie wykaźe błędów.
6. o wykonaniu meldować :wink:
no szukałem na forum przeczytałem pare postów ale naprawde nie wiem co mam zrobic. Kiedys instalowałem normlanie xp i zaden blad nie wyskakiwał a treaz napiszcie mi co moge zrobic prosze was bardzo wiem ze sprawiam problemy :(
No to teraz juź prosto z górki – nazwa błedu lub jego numer w wyszukiwarce forumowej, a tam o ptrzyczynach , linki do stron MS i ew. opisy rozwiązań problemu.
PS.
McScr@by dobrze napisał – "umyć" oznacza dokładne czyszczenie takrt, płyty i złącz na tych elementach.
PS.
McScr@by dobrze napisał – "umyć" oznacza dokładne czyszczenie takrt, płyty i złącz na tych elementach.
Za pierwszym razem bład wyskoczył mi taki
Pojawił sie problem i system windows zostanie zamkniety, aby zapobiedz uszkodzeniu komputera
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Jezeli problem sie powtarza, wyłacz lub usun nowo zainstalowany sprzet i oprogramowanie, wyłacz opcje pamieciu Biosu, takie jak buforowanie
***STOP 0x0000000A(0x3336F994, 0x000000FF, 0x00000001, 0x807D0564
Za 2 razem wyskoczył mi bład taki:
Pojawił sie problem i system windows zostanie zamkniety, aby zapobiedz uszkodzeniu komputera
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Jezeli problem sie powtarza, wyłacz lub usun nowo zainstalowany sprzet i oprogramowanie, wyłacz opcje pamieciu Biosu, takie jak buforowanie
***STOP 0x000000D1(0x0XF9E79D45, 0x0000002, 0x00000001, 0xF9B913F0
***Sfloppy.sys–Address F9E79D45 base at F9E79D45
Darestamp 0000000
***CLASSPNP.SYS – Address F9B913F0 base at F9B91000 Datestamp 3b7dc5at
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
***STOP 0x0000000A(0x3336F994, 0x000000FF, 0x00000001, 0x807D0564
Za 2 razem wyskoczył mi bład taki:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
***STOP 0x000000D1(0x0XF9E79D45, 0x0000002, 0x00000001, 0xF9B913F0
***Sfloppy.sys–Address F9E79D45 base at F9E79D45
Darestamp 0000000
***CLASSPNP.SYS – Address F9B913F0 base at F9B91000 Datestamp 3b7dc5at
ryba5 :
Bez dokładnego podania info z BSOD ( ten niebieski ekran ) trudno bedzie Tobie pomóc rozwiązać owy problem, dlatego dobrze by było abyś podał info czego dokładnie błąd dotyczy oraz jego sygnature np.
STOP 0x0000008e PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA w Setupdd.sys.
Są to dość istotne informacje.
Czy podaczas instalacji systemu masz w BIOS wyłączoną opcję Virus Protection/Virus Warning lub podobnie, w niektórych przypadkach włączenie tej opcji moźe powodować problemy z instalacją.
Partycję na tym HDD wykonasz za pomocą płyty instalacyjnej Win XP.
Po zatwierdzeniu umowy będziesz miał dostępne stosowne opcję.
Rebe chodziło IMO o wyszczszenie/odkurzenie elementów PC.
Bez dokładnego podania info z BSOD ( ten niebieski ekran ) trudno bedzie Tobie pomóc rozwiązać owy problem, dlatego dobrze by było abyś podał info czego dokładnie błąd dotyczy oraz jego sygnature np.
STOP 0x0000008e PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA w Setupdd.sys.
Są to dość istotne informacje.
Czy podaczas instalacji systemu masz w BIOS wyłączoną opcję Virus Protection/Virus Warning lub podobnie, w niektórych przypadkach włączenie tej opcji moźe powodować problemy z instalacją.
Partycję na tym HDD wykonasz za pomocą płyty instalacyjnej Win XP.
Po zatwierdzeniu umowy będziesz miał dostępne stosowne opcję.
Rebe chodziło IMO o wyszczszenie/odkurzenie elementów PC.
chcem zainstalowac nowy system a tak pro po mam 1 dysk 4 gigowy i nie mam zadnej partycji
ryba5:ostatnio postanowiłem zrobic formata. Jednak gdy zformatowałem dysk
ryba5:a raz pisało zebym odinstalował antywirusy
rowniez mam watpliwosci otorz sformatowales dysk i stawiasz system od nowa czy naprawiasz stary
IMHO wydaje mi sie ze jezelibys sformatowal badz usuna i utworzyl partycje to blad nie powinien dotyczyc miedzy innymi antywirua ktorego nota bene nie powinno byc
umyc komputer–– o co ci chodzi
A co miałem wiecej napisac ze chodze do szkly i mam dobre oceny opisałem sytuacje i blad z jego zawartoscia jaki mi wyskakuje. Kolega poweidział ze tez cos miał takiego podobnego to zainstalował 98 zrobił reseta biosu i pomogło jak myslicie czy to moze wypalic. A propo jestem ciemny w informatyce wiec sorki za trudnposci ze mna
A co miałem wiecej napisac ze chodze do szkly i mam dobre oceny opisałem sytuacje i blad z jego zawartoscia jaki mi wyskakuje. Kolega poweidział ze tez cos miał takiego podobnego to zainstalował 98 zrobił reseta biosu i pomogło jak myslicie czy to moze wypalic. A propo jestem ciemny w informatyce wiec sorki za trudnposci ze mna
ryba5 – na początek to "umyj" komputer.
Potem zaś jeźeli problem nie nziknie to moźe jednak sprobować by wypadąło sugestii na ekranie się pojawiających.
Nikt Ci tu nie pomoźe, bo poza informacją, źe usiłujesz zainstalować XP nic więcej napisać nie raczyłeś.
Zapomniałeś, czy moźe masz awersję do podawania istotnych informacji, a moźe i do pisania jako takiego ?
Potem zaś jeźeli problem nie nziknie to moźe jednak sprobować by wypadąło sugestii na ekranie się pojawiających.
Nikt Ci tu nie pomoźe, bo poza informacją, źe usiłujesz zainstalować XP nic więcej napisać nie raczyłeś.
Zapomniałeś, czy moźe masz awersję do podawania istotnych informacji, a moźe i do pisania jako takiego ?
tam ciagle sie zmienia co tam pisze. Raz pisze ze jezeli mam to nie pierwszy raz mam sie skontaktowac z moim producetem i takie pierdoly, raz pisze zebym sprubował zmienic karte a raz pisało zebym odinstalował antywirusy :(
Nie napisałeś najwaźniejszej rzeczy – co pisze na tym niebieskim ekranie? Konfiguracja komputera teź moźe być pomocna.
Strona 1 / 1