Błąd w IE7? (IE6 działa poprawnie)

Witam! Mam taki oto problem: podczas przeglądania niektórych stron (np. Microsoft Update, bądź "kończących się" .aspx) na pasku stanu IE7 pokazuje się info Error on Page. Kiedy kliknę go dwukrotnie myszą wyskakuje taka informacja:

Jednakże Yes/No nie działa, dopiero mogę zamknąć to okno około 20 razy klikając na X (tyle jego instancji powstaje).

Gwoli ścisłości, na początku przez jakiś miesiąc, półtora, IE7 działał bez zarzutu. Stało się to nagle pewnego "pięknego" dnia. Nie ingerowałem wówczas ani w system ani w IE.

Działanie wcześniej wspomnianej strony Microsoft Update zatrzymuje się na:

bądź jak obecnie na pustej białej stronie.

Także niektóre przyciski na stronach nie działają (np. na forum Maxthona http://forum.maxthon.com/). Właśnie nawiązując do Maxthona 2.0 - Maxthon Setup Center (opcje Maxthona), wyświetlany jako strona www w osobnej karcie, także nie działa przy IE7. Zamykając samą kartę z opcjami pokazuje się właśnie IE Script Error, natomiast zamykając całego M2.0 coś takiego:

Po ponownym "wygenerowaniu" tego błędu w IE7 postanowiłem sprawdzić w Event Viewer czy coś zostało zarejestrowane. Oto co tam znalazłem:

Próbowałem także przeinstalować Windows Script 5.6, ale to nie pomaga.

Może macie pomysł jak rozwiązać ten problem, co może być jego przyczyną? Od razu zastrzegam, że format, to dla mnie właściwie żadne rozwiązanie ;) 

PS. Pracuję na oryginalnym systemie Windows XP Professional z SP2 w wersji angielskiej. 

Odpowiedzi: 0

RakuPL
Dodano:
23.11.2006 18:58:20
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0