Bład systemowy a HP PSC 1210

Siemqa

mam problem z instalacja urzadzenia wielofunkcyjnego HP PSC 1210. Moj sprzet to notebook HP Pavilion DV6153ea z windowsem XP MEDIA CENTER. Problem polega na tym ze po zainstalowaniu sterownikow z najnowszego pliku instalacyjnego ze strony hp (dopasowanego do tego modelu urzadzenia wielofunkcyjnego) lub tez z orginalnej plyty instalacyjnej urzadzenie zostaje prawidlowo wykryte oraz zainstalowane. Poprzez specjalny panel do zarzadzania drukarka z poziomu ustawien drukarki w windows moge bezproblemu kazac drukarce wydrukowac testowa strone, przeczyscic dysze lub ustawic kardridze. Skaner takze dziala normalnie. Jednakze klikajac drukuj na jakimkolwiek pliku: jpg, doc, txt .... itd. wywala mi blad nastepujacy blad:

Bład systemowy

Dokument nie może być wydrukowany ze względu na
błąd systemowy.

Spróbuj ponownie. Jeżeli próba nie powiedzie sie,
uruchom ponownie system Windows i spróbuj
ponownie.

Support hp poinformowal mnie ze jest to blad systemu (co raczej sam bylem wstanie wywnioskowac po komunikacie ale pomoc z ich strony konczy sie tylko na takiej informacji ... Robilem rozne rzeczy, odinstalowywalem sterowniki, instalowalem od nowa, przeinstalowywalem itd. no i ciagle ten sam blad. Nawet sformatowalem dysk i zainstalowalem windows ale ciagle wywala ten sam blad ... Drukarka jest w 100% sprawna bo podlaczylem ja do drugiego komputera i drukuje normalnie. Gdy z drugiego kompa udostepnie ja to takze moge przez siec bez problemu drukowac... Podejrzewam ze moze to byc wina MEDIA CENTERa bo ten windows wydaje mi sie dziwny ... Jako ciekawostke powiem ze jakies 4-5 dni temu zainstalowalem ta drukakre 1 raz na tym kompie i smigala bez problemow ale 2 dni pozniej nagle zaczal wyskakiwac ten dziwny blad. Sprobowalem nawet przywrocic windows do stanu z przed instalacji tej drukarki by ja zaisalowac od tego momentu co niedawno mi ruszyla ale niedalo to niestety nic... Brak mi juz jakichkolwiek pomyslow ... Prosze o jakas rade...

Aha jak wywali ten blad i kliknie sie ok to slychac ze kardridze wykonuja pare ruchow wewnatrz drukarki ale po 2-3 sekundach jest spowrotem cisza i nic sie niedzieje ... Na drukarke niepojawiaja ze zadne komunikaty o bledach .... tylko na kompie.

Odpowiedzi: 1

W Podglądzie Zdarzeń jakieś bardziej rozwinięte informacje?

w84u
Dodano
20.02.2007 23:04:03
  • hrddd 20.02.2007 23:42:51

<P>Podglad zdarzen zanotowal nastepujacy informacje, ale to jest blad ktory obecnie mi wywala przy probie uruchomienia instalatora sterownikow do tego mojego urzadzenia wielofunkcyjnego .... podejrzewam ze moze to byc powiazane z bledem ktory generuje drukowanie ...</P> <P>&nbsp;</P> <P>Typ zdarzenia:&nbsp;Błąd<BR>Źródło zdarzenia:&nbsp;MsiInstaller<BR>Kategoria zdarzenia:&nbsp;Brak<BR>Identyfikator zdarzenia:&nbsp;10005<BR>Data:&nbsp;&nbsp;2007-02-20<BR>Godzina:&nbsp;&nbsp;22:23:35<BR>Użytkownik:&nbsp;&nbsp;DV6153EA\HrDDD<BR>Komputer:&nbsp;DV6153EA<BR>Opis:<BR>Produkt: Product Software -- Błąd wewnętrzny 2343. </P> <P>Aby znaleźć więcej informacji, zobacz <A href="http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp">http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp</A> w Centrum pomocy i obsługi technicznej.<BR>Dane:<BR>0000: 7b 39 38 36 37 41 39 31&nbsp;&nbsp; {9867A91<BR>0008: 37 2d 35 44 31 37 2d 34&nbsp;&nbsp; 7-5D17-4<BR>0010: 30 44 45 2d 38 33 42 41&nbsp;&nbsp; 0DE-83BA<BR>0018: 2d 42 45 41 35 32 39 33&nbsp;&nbsp; -BEA5293<BR>0020: 31 39 34 42 31 7d&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 194B1}&nbsp; <BR></P> <P>ale takto niegeneruja sie zadne monity w podgladzie zdarzen. caly czas probuje drukowac, i juz z 5 razy wywalilo mi ta informacje o bledzie systemu a w podgladzie zdarzen niepojawilo sie nic nowego ... </P> <P><STRONG><EM>Z opcji Edytuj korzystaj następnym razem. Anathema</EM></STRONG></P>

• hrddd 24.02.2007 13:46:17

Kurcze no i dalej niemoge sobie z tym problemem poradzic :( juz zrobilem wykorzystalem wszystkie mozwliosci jakie mi przyszly do glowy. POMOCY ....<br>

hrddd
Dodano:
20.02.2007 22:23:42
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1