Błąd pulpitu zdalnego w Windows XP Pro

Witam,

Mam problem z pulpitem zdalny w windowsie XP Pro z SP2. Moge bez problemu logować się do komputerów z rodziny Windows 2000, Windows 2000 Server i starszych. Problem pojawia się gdy chce ustanowić połączenie przez pulpit zdalny z Winodwsa XP na Windows XP. Wtedy otwiera sie okno logowania, wpisuje hasło i uźytkownika, widze pulpit komputera do ktorego sie zalogowałem po czym wyskakuje błąd Microsoftu iź wystąpił problem z aplikacją mstsc.exe i zostanie ona zamknięta

Odpowiedzi: 5

a czy próbowałeś Panel sterownaia–> Dodaj lub usuń programy–> Dodaj/Usuń składniki systemu Windows–> Odznacz Internetowe usługi informacyjne nastepnie dalej uruchom ponownie komputer, gdzie po ponownym uruchominiu kompa zaznacz w/w słgładnik a dokładniej Usługa Word Wide Web
SDM
Dodano
02.03.2006 23:29:05
El nino ale nie pomaga nic aktualizacja (naprawa systemu) poprzez instalację z płyty Windows. Juz próbowałem. Nie wiem jak poprawnie odinstalować ten pulpit zdalny z systemu, aby zainstalowac nowy.
jaro850T5
Dodano
01.03.2006 23:51:26
Rozumiem, ze po uruchomieniu MSRDPCLI.exe z plyty z \SUPPORT\TOOLS wyskakuje komunikat o tym, ze nie mozna ponownie instalowac ? Jelsi tak, uruchom kompa z plyty jak do instalacji, zatwierdz wybor instalacji, zatwierdz licencje i na kolejnym ekranie wybierz naprawe systemu. Nastapi nalozenie systemu – nie tracisz programow, ustawien.
EL NINO
Dodano
01.03.2006 13:43:28
Witam, dzieki za namiar na instalke ale nie moge jej zainstalować poniewaź mam zainstalowaną obecnie, taki jest komunikat. Windows jest zainstalowany wraz ze zintegrowanym SP2. Moze wiesz jak odinstalować Pulpit zdalny z windowsa XP?
jaro850T5
Dodano
01.03.2006 10:44:06
Sprobuj przeinstalowac "zdalny pulpit".
Nie napisales czy SP2 zainstalowany na system, czy instalowany jako zintegrowany z systemem. Byc moze cos sie uszkodzilo ?
Na plytce z XP, w folderze ...\SUPPORT\TOOLS znajdziesz plik MSRDPCLI.exe – uruchom go.

Na stronie M$ rowniez mozna znalezc –> http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/tools/rdclientdl.mspx
EL NINO
Dodano
01.03.2006 02:10:17
jaro850T5
Dodano:
28.02.2006 18:22:17
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1