Błąd pulpitu zdalnego w Windows XP Pro
Witam,
Mam problem z pulpitem zdalny w windowsie XP Pro z SP2. Moge bez problemu logować się do komputerów z rodziny Windows 2000, Windows 2000 Server i starszych. Problem pojawia się gdy chce ustanowić połączenie przez pulpit zdalny z Winodwsa XP na Windows XP. Wtedy otwiera sie okno logowania, wpisuje hasło i uźytkownika, widze pulpit komputera do ktorego sie zalogowałem po czym wyskakuje błąd Microsoftu iź wystąpił problem z aplikacją mstsc.exe i zostanie ona zamknięta
Mam problem z pulpitem zdalny w windowsie XP Pro z SP2. Moge bez problemu logować się do komputerów z rodziny Windows 2000, Windows 2000 Server i starszych. Problem pojawia się gdy chce ustanowić połączenie przez pulpit zdalny z Winodwsa XP na Windows XP. Wtedy otwiera sie okno logowania, wpisuje hasło i uźytkownika, widze pulpit komputera do ktorego sie zalogowałem po czym wyskakuje błąd Microsoftu iź wystąpił problem z aplikacją mstsc.exe i zostanie ona zamknięta
Odpowiedzi: 5
a czy próbowałeś Panel sterownaia–> Dodaj lub usuń programy–> Dodaj/Usuń składniki systemu Windows–> Odznacz Internetowe usługi informacyjne nastepnie dalej uruchom ponownie komputer, gdzie po ponownym uruchominiu kompa zaznacz w/w słgładnik a dokładniej Usługa Word Wide Web
El nino ale nie pomaga nic aktualizacja (naprawa systemu) poprzez instalację z płyty Windows. Juz próbowałem. Nie wiem jak poprawnie odinstalować ten pulpit zdalny z systemu, aby zainstalowac nowy.
Rozumiem, ze po uruchomieniu MSRDPCLI.exe z plyty z \SUPPORT\TOOLS wyskakuje komunikat o tym, ze nie mozna ponownie instalowac ? Jelsi tak, uruchom kompa z plyty jak do instalacji, zatwierdz wybor instalacji, zatwierdz licencje i na kolejnym ekranie wybierz naprawe systemu. Nastapi nalozenie systemu – nie tracisz programow, ustawien.
Witam, dzieki za namiar na instalke ale nie moge jej zainstalować poniewaź mam zainstalowaną obecnie, taki jest komunikat. Windows jest zainstalowany wraz ze zintegrowanym SP2. Moze wiesz jak odinstalować Pulpit zdalny z windowsa XP?
Sprobuj przeinstalowac "zdalny pulpit".
Nie napisales czy SP2 zainstalowany na system, czy instalowany jako zintegrowany z systemem. Byc moze cos sie uszkodzilo ?
Na plytce z XP, w folderze ...\SUPPORT\TOOLS znajdziesz plik MSRDPCLI.exe – uruchom go.
Na stronie M$ rowniez mozna znalezc –> http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/tools/rdclientdl.mspx
Nie napisales czy SP2 zainstalowany na system, czy instalowany jako zintegrowany z systemem. Byc moze cos sie uszkodzilo ?
Na plytce z XP, w folderze ...\SUPPORT\TOOLS znajdziesz plik MSRDPCLI.exe – uruchom go.
Na stronie M$ rowniez mozna znalezc –> http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/tools/rdclientdl.mspx
Strona 1 / 1