bład przy wchodzeniu przez zew. ip

witam,

problem mnie dręczy od dłuźszego czasu, chodzi natomiast o zew. ip – mam webserva i moge tylko wchodzic na niego przez localhost bądź wew. IP.

Jednak gdy chce postawić forum to juź się pojawia kłopot, musze wpisać zew. IP, aby ludzie z netu mogli sie zalogowac, a takto ja nie moge, bo nie wchodzi mi nic przez zew. ip

Moźe moźecie mi pomóc? Nie wiem czy jest to moźliwe, ale próbowałem na róźne posoby i nic

Jak wchodze przez zew. ip to się cały czas ładuje, aź końcu wyskakuje błąd, źe nie moźna sie połączyć.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

wojtt:
Negatyf:
wojtt:
Na samym poczatku powineneś napisac co masz za łącze internetowe, jaki rodzaj IP. Jesteś za routerem?? Itd.

mam łącze osiedlowe – 320/320, rodzaj ip? tzn? tak, jestem za routerem.

Jak jestes za routerem to ludzie z netu nie mogą Cię widzieć. Musisz odpowiednio skonfigurową router – jak? Poczytaj w archiwum sporo o tym było.

tzn. inni ludzie widza pliki przez zew. ip – tylko ja i z mojej sieci nie widze. Bardzo chcialbym, abym ja widział co jest przez zew. ip, utrudnia mi prace wchodenie przez inny adres ;/
Negatyf
Dodano
31.12.2005 18:04:27
Negatyf:
wojtt:
Na samym poczatku powineneś napisac co masz za łącze internetowe, jaki rodzaj IP. Jesteś za routerem?? Itd.

Jak jestes za routerem to ludzie z netu nie mogą Cię widzieć. Musisz odpowiednio skonfigurową router – jak? Poczytaj w archiwum sporo o tym było.
wojtt
Dodano
31.12.2005 17:59:56
wojtt:

Negatyf
Dodano
31.12.2005 17:54:53
wojtt
Dodano
31.12.2005 16:33:53
Negatyf
Dodano:
31.12.2005 13:18:39
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1