Błąd przy uruchaminiu systemu win98
Kiedy wyświetla mi się pulpit, i juz wszystko niby dobrze działa, wyskakuje mi następujący błąd: ,,Odnalezienie wymaganego pliku .DLL ASWAUX.DLL
jest niemoźliwe" Jestem pewien, źe ma to związek z niedziałającą od jakiegoś czasu kartą dźwiękową:/ przez ten błąd nie moge uruchomic nowej gry :/. Pomocy!!
jest niemoźliwe" Jestem pewien, źe ma to związek z niedziałającą od jakiegoś czasu kartą dźwiękową:/ przez ten błąd nie moge uruchomic nowej gry :/. Pomocy!!
Odpowiedzi: 5
Ja tez tak kiedys mialem po uninstalu Kaspersky'ego. Tez mialem kilka takich komunikatów na czarnym ekranie, ze jakis tam plik odwoluje sie do czegos tam... Męczylem sie z tym przez jakis czas az w koncu...;) spisalem nazwy tych plików, [regeidt] i usunalem wszystkie klucze, które mi sie odwoływały do tych plików. Problem jak ręką odjął. Zalecam jednak backup rejestu przez rozpoczęciem.
hmmmm... swojego czasu kozystalem z avasta... ale zapomniałem napisać, ze jak ładuje mi się windows, wyskakuje czarny ekran i cos ze brakuje pliku SHLDDRV.VXD:/ i musze nacisnąc dowolny klawisz. Musze doszukac sie przyczyny tego nie dzialajacego glosu.....
Jestes w bledzie. To biblioteka AVASTa.Sim0n:...ASWAUX.DLL...
Jestem pewien, źe ma to związek z niedziałającą od jakiegoś czasu kartą dźwiękową
Jeśli to biblioteka systemowa moźesz przywrócić ten plik po prze zkontroler plików systemowych , bodajźe w zakładce "narzędzia" Informacji o systemie. Jeśli nie, szukaj po Googlach lub od kogoś kto ma Win98.
przy starcie kompa naciskaj f8 :arrow: wybierz wiersz poleceń :arrow: wpisz scanreg/restore i przywróć któryś zapis rejestru najlepiej najstarszy.
Nie gwarantuje ze pomoze bo to tylko pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło na myśl
Nie gwarantuje ze pomoze bo to tylko pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło na myśl
Strona 1 / 1