Błąd przy uruchamianiu Panelu Sterowania
Po sprzataniu rejestru programem Registry Medic przy uruchamianiu Panelu Sterowania pojawia sie taki blad:
PASEK TYTULU: Setting Tool
OKNO:Resource File not found!
[img]http://www.imagic.pl/public/pview/119398/1.jpg[/img]
Po wcisnieciu OK wszystko jest normalnie, ale wczesniej nie mialem takiego bledu.
A przy kliknieciu PPM na dowolny plik pojawia sie takie cos:
PASEK TYTULU: PSD Shell Extension
OKNO: Resource File not found!
Co z tym zrobic? Probowalem przywracania systemu, ale podczas przywracania nastepowal nieoczekiwany blad i dupa blada... A nie chce tez znowu robic pelnego przywracania z formatowaniem itp... POMOCY !! :)
Odpowiedzi: 4
Witam
Mam ten sam problem, jednak jako że nie znalazłem rozwiazania jesetm zmuszony prosic o pomoc.
Problem powstał podczas czyszczenia, jednak nie jestem peny: rejestru czy autostartu,
z tego co się dowiedzialem, jest to jakiś uklad zabezpieczający i nie zależy od producenta lapka.
Odinstalowałem Infineona i dodatkowo wyczysciłem rejestr, jednak to nie pomogło,
komunikat pojawia się 2x po starcie, a w Menedzer'ze zadan Windows w zakładce procesy,
jest połączony z EXPLORER.EXE.
Teraz przy ponownej prubie instalacji Infineon'a, wyskakuje komunikat:
Infineon TMP Professional Package Installer Information
Internal Error 2753. IFXTCS.exe
Wywalilem Infineona w ch... i po problemie :) Dzieki!
Otwórz regedit i idź do HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\INFINEON\TPM, sprawdź ścieżkę w stringu C_SpURsDll. Powinno być: "<ścieżka>/IfxSpURs%s.dll". w zależności gdzie masz zainstalowane to narzedzie, np. C:\Program Files\ProtectTools\Embedded Security Software czy C:\Program Files\Hewlett-Packard\Embedded Security Software...
Ew usuń/reinstaluj Infineon.
1. Przyjrzyj się opcjom tego "medyka" - może daje mozliwośc odwrócenia tych "wycinanek".
2. Jeśli pkt 1 odpada - odświeżyłbym system z płyty [jeśli to nie laptop z preinstalowaną Vistą i partycją recovery] używając opcji "R" - napraw. Z ty, że jest to drugie "R", które wystąpi po opcji zainstaluj i wskazaniu partrtycji gdzie leży obecny Windows.
3. W przypadku laptopa backup danych z partycji systemowej lub z całego dysku jeżeli dysk nie dzielony i wgranie systemu od nowa.
Uprzedzając pytanie "Dlaczego tak?" - ponieważ tych braków może być znacznie więcej i indywidualna ich naprawa może zająć masę czasu.
Strona 1 / 1