Błąd przy instalacji gry PES 4.
Witam
Mam problem z instalacja PES'a. Poczatek instalacji przebiega normalnie tzn wybieram język i folder docelowy, ale kiedy zaczyna sie wlasciwa instalacja tzn pojawia sie pasek instalacji to naped nagle ma problemy z odczytaniem plyty, dokladnie nie moze wejsc w folder data. Probowalem o dwoch kolegow i u nich wszystko dziala. Naped czyta inne plyty np. filmy.
Mam Xp Z SP1. naped LG. Pomocy.
Mam problem z instalacja PES'a. Poczatek instalacji przebiega normalnie tzn wybieram język i folder docelowy, ale kiedy zaczyna sie wlasciwa instalacja tzn pojawia sie pasek instalacji to naped nagle ma problemy z odczytaniem plyty, dokladnie nie moze wejsc w folder data. Probowalem o dwoch kolegow i u nich wszystko dziala. Naped czyta inne plyty np. filmy.
Mam Xp Z SP1. naped LG. Pomocy.
Odpowiedzi: 4
dres:ostatnio pojawia sie wiadomosc Error 1628.
http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q108464
Nic nie pomoglo. Najdziwniejsze ze jeszcze w lutym gra mi chodzila. A teraz kilka dni po instalce WinXP nie chce ruszyc. ostatnio pojawia sie wiadomosc Error 1628.
Uzyj programu TotalCopy (najnowsza wersja 1.2) i nim przekopiuj cala zawartosc plyty na dysk. Przy "krytycznym" folderze, o ktorym wspominales ogranicz predkosc odczytu do – nawet, jezeli to konieczne – wartosci minimalnej. Po zakonczeniu uzyj Nero i nagraj te pliki na plyte CD/CD–RW i sprobuj jej uzyc.
Z tym, ze :
– sprawdz czy warunki licencji na to pozwalaja
– nie gwarantuje na 100 procent, ze bedzie dzialac, ze wzgledu na mozliwe zabezpieczenia plyty
Mozesz tez sprobowac od razu uruchomic Kreator Odczytu programu Alcohole Software 120% i wybrac predkosc odczytu x4. Po zgraniu zamontuj jako wirtualny naped i odpalaj ponownie.
Z tym, ze :
– sprawdz czy warunki licencji na to pozwalaja
– nie gwarantuje na 100 procent, ze bedzie dzialac, ze wzgledu na mozliwe zabezpieczenia plyty
Mozesz tez sprobowac od razu uruchomic Kreator Odczytu programu Alcohole Software 120% i wybrac predkosc odczytu x4. Po zgraniu zamontuj jako wirtualny naped i odpalaj ponownie.
Sprawdz dokladnie tasmy IDE, czy sa dobrze podpiete, zworki w napedzie itp. A najlepiej podmien tasme na inna. Ja mialem podobny problem przy Instalacji norton Anivirus, podczas odczytu z plyty pokazywal bledy i nie dalo sie zainstalowac.
Strona 1 / 1