Bład podczas instalacji: Bład 1607

Chcę zainstalować sobie gre... Gra jest pod instalatorem firmy InstallShield. Chcąc instalować posek postępu przesuwa sie do połowy a za moment pisze: "1607: Unable to install InstallShield Scripting Runtime". Co to jest za bład, szukałęm po polskim necie, ale niekt z takim czymś się nie spotkał. Chcę jeszcze zaznaczyć źe to druga gra z tym błedem w ktorej wystepuje instalator z tej firmy...

prosze o wsparcie...

Odpowiedzi: 6

Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie MSIEXEC /UNREGISTER, a następnie kliknij przycisk OK. Nawet po prawidłowym wykonaniu tego kroku moźe się wydawać, źe nie wykonano źadnej czynności.
lub
Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie MSIEXEC /REGSERVER, a następnie kliknij przycisk OK. Po uruchomieniu tego polecenia operacja zostanie ukończona. Mi pomogło.
mef
Dodano
30.01.2006 14:29:57
BTW, istnieją takźe typy wirusów, które uniemoźliwiają instalacje programów/gier.
Moźe to akurat był jeden z nich.
Moja rada scan antywirusowo–szpiegowy w celu wykluczenia tej moźliwości.
McScr@by
Dodano
20.02.2004 19:05:31
no ja sobie z tym, nie poradzilem, wiele instalatorow nie mozna bylo otworzyc :(, przy okazji oczyscilem sobie komputer z badziwia za pomoca format c:, i tylko tyle da sie zrobic niestety :(
special
Dodano
20.02.2004 15:30:49
Mam taki sam problem i nie mam pojęcia jak sobie z nim poradzić. Próbowałem wielu moźliwości i wciąź to samo.
Czy ktoś juź to rozwiązał?
Anonymous
Dodano
20.02.2004 15:23:02
juz probowalem, takie cos robic, wgrywalem jak kazali pliki o nazwach MSIEXEC.exe, ISSCRIPT.msi i nadpisywalem je, ale one rowniez nie chca sie wgrywac...
rzecz dzieje sie tylko na instalatorach firmy installshield, wczesniej przez formatowaniem komputera instalatory i gry byly i wgrywaly sie poprawnie wiec wykluczam raczej uszkodzenie plyty itp.,
a tak poza tym, ja za bardzo nie rozumiem co oni pisza po angielsku, tak mi juz zamotali sprawe ze boje sie ze komp mi nie dlugo padnie, moze da mi ktos jakas porade tyle ze po polsku, bo ja naprawde nie wiem o co im chodzi :) i co trzeba z tym fantem zrobic :)
special
Dodano
01.02.2004 12:30:19
Moźe to :

http://www.intuit.com/support/quicken/2004/win/573878.html

pomoźe.
MarcinX
Dodano
01.02.2004 11:40:18
special
Dodano:
01.02.2004 02:00:44