Błąd partycji D: system plikow RAW ....
Słuchajcie mam wielki problem : wiec po kolei
Mam 2 dyski [pudelka ;] nie mylic z partycjami] w kieszeniach chodzily on oddzielnie [jeden moj drugi ojca] ale [na jednym WINDOWS XP na drugim XP + 98] pokusilem sie o dokupinie drugiej kieszeni i podlaczylem je razem.
Dyski zostaly wykryte jako C D [system plikow NTFS byl] oraz G i H [dysk ktory dolozylem mial G H pod systemem plikow FAT32]
Ostatnio aby zwlonic troche miejsca poprosilem ojca zeby podpial 2 dyski i skopiowal pliki z partycji D [NTFS –moj dysk] Na partycje wykryta jako H [dysko ojaca [2 dysk fizyczny [?] FAT 32] kopiowanie przebiegalo dlugo, wydaje mi sie ze przesz inne systemy plikow ale zakonczylo sie pomyslnie]
Rano wyciagnalem dysk ojca z kieszeni i nastapil blad stop [nie wiem jaki ni zdazylem doczytac komuter sie zresetowal]
Po wlaczeniu gdy juz tylko moj dyk byl wlozony mialem partycje C i D kiedy chcialem wejsc na D zobaczyc ile miejsca sie zwlonilo zobaczylem komunikat ze "dysk nie jest sformatowany" wlazlem w jego wlasciwosci i zobaczylem SYSTEM PLIKOW : RAW [pojemnonsc 0 b zajete 0 b.
chce odzyskac dane z dysku D pomozcie
wszystko przedstawiam na zalaczonym obrazku
Mam 2 dyski [pudelka ;] nie mylic z partycjami] w kieszeniach chodzily on oddzielnie [jeden moj drugi ojca] ale [na jednym WINDOWS XP na drugim XP + 98] pokusilem sie o dokupinie drugiej kieszeni i podlaczylem je razem.
Dyski zostaly wykryte jako C D [system plikow NTFS byl] oraz G i H [dysk ktory dolozylem mial G H pod systemem plikow FAT32]
Ostatnio aby zwlonic troche miejsca poprosilem ojca zeby podpial 2 dyski i skopiowal pliki z partycji D [NTFS –moj dysk] Na partycje wykryta jako H [dysko ojaca [2 dysk fizyczny [?] FAT 32] kopiowanie przebiegalo dlugo, wydaje mi sie ze przesz inne systemy plikow ale zakonczylo sie pomyslnie]
Rano wyciagnalem dysk ojca z kieszeni i nastapil blad stop [nie wiem jaki ni zdazylem doczytac komuter sie zresetowal]
Po wlaczeniu gdy juz tylko moj dyk byl wlozony mialem partycje C i D kiedy chcialem wejsc na D zobaczyc ile miejsca sie zwlonilo zobaczylem komunikat ze "dysk nie jest sformatowany" wlazlem w jego wlasciwosci i zobaczylem SYSTEM PLIKOW : RAW [pojemnonsc 0 b zajete 0 b.
chce odzyskac dane z dysku D pomozcie
wszystko przedstawiam na zalaczonym obrazku
Odpowiedzi: 19
nie krzycz :(:(:(:( :cry: :cry: [ :wink: ]
[sie adminow boje :lol: chyba dobrze nie ? :)]
[sie adminow boje :lol: chyba dobrze nie ? :)]
To juź, kurna, nawet zapytać nie wolno(?) :(
otworzylem wczesniejsza wersje strony i nie widzialem ze juz wczensij pisalem :roll:
a prosilem :)
i nie opieprzaj mnie prosze
Wilson:a partition magickiem przekonwertuje to :D ??
Nawet jeźeli to i tak nigdy nie iwadomo na co.
PS.
"Zmień" przestało działać ?
ja wiem jezeli taka usluga kosztuje 20 zl to wole dysk plytki moga zawiesc :P
a partition magickiem przekonwertuje to :D ??
Taniej na płytki nagrać będzie
JESTEM BOGIEM :wink: GetDataBack odzyskalem pliki, teraz tylko 11 giga dysku potrzebuje, nie wiecie gdzie moge dysk wyporzyczyc :) ? w sklepie komputerowym :) ?
Zaprzegnij do roboty partition magica 8. Kiedys wyskoczyl mi podobny walek z jedna partycja.
juz probowalem i nic :? nie odzykam tego spod RAWa?
Zara, zara. A jesteś pewnien, źe "D" to druga paryycja dysku ?
Tak mi bowiem do głowy przysźło, źe mógł ten sprzet wyglądac tak:
C – piersza, pierwszego
D – pierwsza drugiego
G – druga, pierwszego
H – druga, drugiego.
Sprawdź jeszcze co się stanie gdy w magazynie – zarządzanie dyskami na tę partycję klikniesz ( nie patrz na litery, a na to by to była partycja dysku, an ie jakieś CD i przypiszesz mu jaką inną literę – np. "Z".
Tak mi bowiem do głowy przysźło, źe mógł ten sprzet wyglądac tak:
C – piersza, pierwszego
D – pierwsza drugiego
G – druga, pierwszego
H – druga, drugiego.
Sprawdź jeszcze co się stanie gdy w magazynie – zarządzanie dyskami na tę partycję klikniesz ( nie patrz na litery, a na to by to była partycja dysku, an ie jakieś CD i przypiszesz mu jaką inną literę – np. "Z".
nie ma jakiegos konwertera RAW => NTFS ?
Jest kilka sposobów. Np. masz w WINDOWS/System32. Poznasz po ikonce ;)
no wlasnie tak myslalem ze podglad zdarzen tylok nie wiedzialem gdzie to sie uruchamia :oops:..........
nie mam tego :|
mam w panelu sterowanie jest ;]
no i kupka... nie ma bledu jest tylko informacja ze program nei mogl uzyskac zasobou do dysku D poniewaz dysk D nie istnieje
nie mam tego :|
mam w panelu sterowanie jest ;]
no i kupka... nie ma bledu jest tylko informacja ze program nei mogl uzyskac zasobou do dysku D poniewaz dysk D nie istnieje
START––>Programy––>Narzędzia administarcyjne––>Podgląd zdarzeń
wez looknij na screena tam masz przejzyscie narysowane :)
a gdzie te logi znalezc :P
a gdzie te logi znalezc :P
Czy ja kogoś opieprzyłem za cokolwiek ?
e...tam – przypisujesz mi działania kompletnie bez przyczyny :wink:
Dlaczego tak sie stąło ?
A czort wie. moźe urok FAT32, moźe jakie PM było kiedyś w uzyciu, am oze krasnoludki do mleka naszczały? Nie jestem w stanie tego stwierdzić.
A sprawdząłeś co się dzieje jeźlei oba dyski są podpięte razem ?
W logach moźe być jakiś slad po tym błedzie STOP – zaleźy kiedy nastąpił.Jest jednak jakaś szansa, źe coś się tam znajdzie – sprawdź to.
e...tam – przypisujesz mi działania kompletnie bez przyczyny :wink:
Dlaczego tak sie stąło ?
A czort wie. moźe urok FAT32, moźe jakie PM było kiedyś w uzyciu, am oze krasnoludki do mleka naszczały? Nie jestem w stanie tego stwierdzić.
A sprawdząłeś co się dzieje jeźlei oba dyski są podpięte razem ?
W logach moźe być jakiś slad po tym błedzie STOP – zaleźy kiedy nastąpił.Jest jednak jakaś szansa, źe coś się tam znajdzie – sprawdź to.
dobra ale dlaczego tak sie stalo :( szuaklem i nie opieprzaj mnie za zakladanie topica – prosze
UPDATE :( (((
czyli tych danych nie odzyskam ?
Moje dokumenty.... 10 gb muzyki .... ikonki ... obrazy ....STEAM.... o jezu.....
UPDATE :( (((
czyli tych danych nie odzyskam ?
Moje dokumenty.... 10 gb muzyki .... ikonki ... obrazy ....STEAM.... o jezu.....
Wpisz "RAW" w szukajce i poczytaj.
Strona 1 / 1