Błąd ładowania systemu operacyjnego...
Ostatnio zainstalowałem sobie Linuxa ... 10.0 Mandrake i usunąłem całego Windowsa. Teraz gdy chcę powrócić i zainstalować Windows XP (Home Edition), po sformatowaniu do NTFS i przekopiowaniu plikow instalacyjnych, po 1 restarcie pokazuje się napis "Błąd ładowania systemu operacyjnego". Co mam robic??? Proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam !! P.S Korzystam teraz z Linuxa ... Pamiętam jakiś komunikat podczas instalacji Linuxa o MBR lub coś podobnego. O dziwo chodzi Win 98 ... ale XP juź nie :(
Odpowiedzi: 5
nie ma sensu bawienie sie w Fat16 a potem w Fat32. warto odrazu w FaT32, Powinno pojsc bez problemu. Zabawa z partycjami zawsze jest ryzykowna
No.....powiedzmy źe powinno pomóc jednak coś mi się zdaje źe nie pomoźe 8) . Kiedys miałem taki sam problem i tez nie mogłem się z tym uporać próbowałem wszystkiego zdejmowałem i zakładałem partycje odnowa za pomocą instalatora xp i dyskietki startowej i nic nie pomagało ale jest na to sposób :P . Ściągnij sobie programik o nazwie partition menager ten program jest po angielsku i mieści sie na dyskietce nim z powodzeniem mozesz zdjąć partycje i załozyć od nowa oraz formatować zalecam format na system plików fat 16 później gdy będziesz chciał zainstalować xp–ka to instalator sam wszsytko juź zrobi u mnie taka sztuczka zadziałała pozdrawiam :!:
Po sformatowaniu partycji sprobuj wyczyscic bufor poleceniem
jesli to nie pomoze skasowal bym wszystkie partycje i stworzyl je od nowa, to na 100% musi poskutkowac.
Pozdrawiam
– powinno pomoc.fdisk /mbr
jesli to nie pomoze skasowal bym wszystkie partycje i stworzyl je od nowa, to na 100% musi poskutkowac.
Pozdrawiam
Pod instalatorem XP usuń bieźącą partycje i spróbuj załoźyć ją od nowa.
Jeśli nie pomoźe w konsoli instalatora Windows uźyj polecenia DISKPART i zrób repartycjonowanie całego dysku.
Jeśli nie pomoźe w konsoli instalatora Windows uźyj polecenia DISKPART i zrób repartycjonowanie całego dysku.
Jeszcze raz proszę o pomoc !!!!!!!!!
Strona 1 / 1