Błąd karty graficznej

kiedy chce wejść w jakąś grę, wyskakuje mi takie okienko:

Blad kart 3d. Twoj sprzet nie obsluguje directX 8.
Upewnij sie, ze masz najnowsze sterowniki do karty graficznej. Uzyty bedzie tryb software'owy...

Instalowałem directXa 9, ale gry nadal nie działają. Jest tak od kiedy naloźylem winXP na 98. Za nadeslane odpowiedzi z gory dziekuje.[/list]

Odpowiedzi: 6

Sim0n:
OK dzieki. daj mi jeszcze tylko linka na strone z takim oprogramowaniem. jesli chodzi o typ karty graficznej to wiem tylko tyle ze to Geforce, ale jeszcze nie orientuje sie w systemie XP, wiec ie wiem gdzie to sprawdzic.

Z jakim oprogramowaniem ?? Ściągnij sobie programik Everest – poda Ci jaki masz sprzęt w komputerze. Poda równieź linki do producentów tego sprzętu (jak nie poda konkretnych linków to poda model i producenta – a wtedy udaj się na stonę tegoź producenta i poszukaj sterowników dla swojego modelu) – i tam szukaj sterowników do Twoich komponentów komputera. Sterownik do karty graficznej GeForce ściągniesz z nvidia.com.
Żółty
Dodano
11.10.2005 17:54:15
OK dzieki. daj mi jeszcze tylko linka na strone z takim oprogramowaniem. jesli chodzi o typ karty graficznej to wiem tylko tyle ze to Geforce, ale jeszcze nie orientuje sie w systemie XP, wiec ie wiem gdzie to sprawdzic.
Sim0n
Dodano
11.10.2005 17:42:05
Sim0n:
ta gra chodziła na win98. Moja karta graf to Geforce. Ale zastanawia mnie, czy moze nie trzeba osobno sciagnac sterownikow do karty graficznej, ze wzgledu na zmiane systemu....

Oczywiście, źe trzeba. I to nie tylko do grafiki ale równieź do płyty głównej sterowniki naleźy zainstalować.

GeForce jaki ??
Żółty
Dodano
11.10.2005 16:36:22
ta gra chodziła na win98. Moja karta graf to Geforce. Ale zastanawia mnie, czy moze nie trzeba osobno sciagnac sterownikow do karty graficznej, ze wzgledu na zmiane systemu....
Sim0n
Dodano
11.10.2005 16:10:20
Przecieź jest napisane, źe karta sprzętowo nie obsługuje DX8 a nie źe nie masz DX8 zainstalowane. Napisz co to za karta graficzna. Sterowniki do płyty głównej i do karty graficznej masz, mam nadzieję, zainstalowane ??
Żółty
Dodano
11.10.2005 15:37:54
Przecieź jest napisane, źe karta sprzętowo nie obsługuje DX8 a nie źe nie masz DX8 zainstalowane. Napisz co to za karta graficzna. Sterowniki do płyty głównej i do karty graficznej masz, mam nadzieję, zainstalowane ??
Żółty
Dodano
11.10.2005 15:37:54
Sim0n
Dodano:
11.10.2005 15:20:08
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1