Błąd instalacji Microsoft Office 2007 - błąd 1406 (Win XP)
Witam.
Zainstalowałem oryginalnego Windowsa XP Pro i Offica 2007.
Podczas aktualizacji był problem z aktualizacjami dla Excela, nie chciały sie instalowac.
Znalazlem rozwiazanie tego problemu na stronie Microsoftu ale nic on nie dal.
Postanowilem przeinstalowac Offica, nie pamietam czy to bylo wczesniej, ale teraz gdy go instaluje wyskakuje nastepujacy blad:
[quote]Produkt: Microsoft Office Home and Student 2007 — Błąd 1406.Instalator nie może zapisać wartości Contexts w kluczu rejestru \Software\Microsoft\Office\12.0\User Settings\Excel_Core\Create\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\E&ksportuj do programu Microsoft Excel. Sprawdź, czy masz odpowiednie uprawnienia, aby uzyskać dostęp do rejestru, albo skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft (PSS). Aby uzyskać informacje o tym, jak kontaktować się z Pomocą techniczną firmy Microsoft, zobacz plikC:\DOCUME~1\User\USTAWI~1\Temp\Setup00000b54\PSS10R.CHM.
[/quote]
znalazlem na stronie Microsoftu porady odnosnie tego bledu: [url=http://support.microsoft.com/kb/838687/pl]Podczas instalacji programu pakietu Office bądź otwierania programu lub dokumentu pakietu Office jest wyświetlany komunikat o błędzie[/url]
Skorzystałem z Metody: 1,3,4.
Z drugiej nie, ponieważ nie posiadam WebRoot Spysweeper..
W metodzie pierwszej nie mialem zadnego okna dialogowego: [quote]W oknie dialogowym [b]Uprawnienia dla Office[/b] kliknij przycisk Dodaj.[/quote] ale reszta byla tak samo jak napisali - nic to nie zmienilo.
Metoda 4: mam plik Opa12.dat a nie taki jak opisali w tej metodzie.
Metoda 3: podczas wprowadzania zmian w msconfig i zatwierdzania ich wyskoczyl mi komunikat ze nie mam uprawnien (mam konto administratora) ale zrestartowalem kompa i odpalil go w stanie "czystego rozruchu" - jednak blad instalacji wystepuje nadal.
Bardzo bym prosił o pomoc i porady, ponieważ chyba dla nikogo nie jest miłe gdy kupuje coś za duże (dla niego) pieniądze i to coś najzwyczajniej w swiecie nie działa...
p.s. przegladalem forum, ale nie znalazlem podobnego problemu.
Odpowiedzi: 4
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że kupiłeś inną wersją niż BOX, bo OEM - o dziwo! - jest droższy. A zatem dlaczego nie skontatujesz się z Centrum Obsługi Klienta Microsoft w Polsce?
odinstalowywalem go ze 3 razy i niestety za kazdym razem to samo.
pojecia nie mam co to moze byc.
za dwa tygodnie zmiana sprzetu w kompie wiec od nowa stawiany system zaraz po systemie zainstaluje offica i dopiero reszte programow.
ale pierwszy raz sie z czyms takim spotykam
nawet chyba na wczesniejszej wersji windowsa jak instalowalem tego offica to tego nie mialem.
ale moge ewentualnie sprobowac jeszcze dokladniej wyczyscic rejestr, ewentualnie recznie.
Niestety z tego co widzę jeszcze nie wypuszczono "w eter" removal toola dla 2007, więc zdeinstaluj office'a, usuń jakimś cleanerem śmieci z rejestru, restart kompa i świeża instalka od nowa.
Witam.
czy nikt nie jest w stanie mi pomoc?
Przyznam ze przejscie na oryginalny system i offica zaczyna pozostawiac u mnie pewien niesmak
wczesniej nie mialem zadnych problemow:(
czy ktokolwiek czyta to i ma jakis pomysl odnosnie problemu??
Strona 1 / 1
[quote=Ad@$]Jakoś ciężko mi uwierzyć, że kupiłeś inną wersją niż BOX, bo OEM - o dziwo! - jest droższy. A zatem dlaczego nie skontatujesz się z Centrum Obsługi Klienta Microsoft w Polsce?[/quote] Witam. mowisz o wersji box windowsa czy offica? bo oba kupilem niedawno. Win jest oem a Office to ten z promocji 299zl. wiec tak, pisalem na poczatku ze nie moglem wykonac czystego rozruchu, bo jak chcialem cos zmienic to po wprowadzeniu zmian w msconfig i prrzy zatwierdzeniu "okejem" wyskakiwalo mi ze nie mam uprawnien, chociaz zatwierdzalo zmiany. wiec wiem juz ze ten komunikat powodowal jakis sterownik od mojej drukarki HP, tzn jakas sciagnieta latka. jest szansa ze blad podczas instalacji tez powoduje cos od strony HP, jednak paru rzeczy od hp nie moge z rejestru wywalic, za max 2tygodnie kupuje nowy sprzet do pc'ta wiec bedzie nowa instalka i wtedy sprawdze co i jak.