błąd DNS???

od jakiegos czasu (2 miesiace) mam problem z netem. mianowicie jezeli przegladan stronki i korzystam z gg wszystko jest ok, jesli wlaczam getright to net przestaje dzialac tak mniej wiecej po kilku minutach, a strony podaja komunikat ze strona nie istnieje albo blad dns. zmieniam swoj adres ip i dalej dziala– wlaczan getrighta i sie wywala zmiana adresu i znowu ok..... co to moze byc???
jestem w sieci lokalnej i lacze sie przez bramke. nadmienie ze przy zaniku sieci serwer przewaznie nie pinguje – po zmianie adresu wszystko wraca do normy

Odpowiedzi: 13

wymienilem plyte na ga 7n400 pro 2 jest inna sieciowka na gigabitowym realteku nie uzywam getrighta tylko download expressa zainstalowlem tez firewalla z pakietu norton internet security i powylaczalem wszystkie aplikacjie dzialajace mimo mojej woli i na razie jest ok:) no moze od czasu do czasu sie przytnie;) ale dzieki za pomoc chlopaki
Bohul
Dodano
18.07.2004 22:29:22
wymienilem plyte na ga 7n400 pro 2 jest inna sieciowka na gigabitowym realteku nie uzywam getrighta tylko download expressa zainstalowlem tez firewalla z pakietu norton internet security i powylaczalem wszystkie aplikacjie dzialajace mimo mojej woli i na razie jest ok:) no moze od czasu do czasu sie przytnie;) ale dzieki za pomoc chlopaki
Bohul
Dodano
18.07.2004 22:29:22
kurcze, ja sieciowki o takie rzeczy bym nie posadzal, ale stery jak najbardziej.
sluchaj, a masz moze zainstalowanego peerguardiana? albo najlepiej zapodaj co masz w zasobniku i w kluczu run.
moze jakies gowno blokuje ten ruch (niekoniecznie firewall).
Szymon Grabiński
Dodano
18.07.2004 00:57:06
Bohul, pozycz od kogos sieciowke i zobacz co sie bedzie dzialo na innej/nowej. Oczywiscie wczesniej odinstaluj swoja. Ewentualnie poszukaj inych, nowszych lub starszych sterownikow do swojej.
EL NINO
Dodano
17.07.2004 22:45:54
milo mi ale glowny problem pozostal bez rozwiazania a co do "zasysaczy" nie cierpie programow ze szpiegami na pokladzie :(
Bohul
Dodano
16.07.2004 12:08:50
mam sentyment do turka, bawilem sie tam na weselu, mam znajomych ze studiow to ci powiem ;)

http://www.idg.pl/ftp/kategoria/pc_57/klienty%20internetowe/menedźery%20pobierania%20plików.html

wybierz chociazby download accelerator
Szymon Grabiński
Dodano
16.07.2004 01:09:22
nie mam zadnego firewalla obenie pracuje na win 2000 pro ale to samo dzialo sie na win xp pro (z wlaczonym i wylaczonym systemowym firewallem)
ps a tak na marginesie Szymon jakiego zasysacza polecasz?
Bohul
Dodano
15.07.2004 23:38:13
a jak wyglada u ciebie sprawa z firewallem? masz cos takiego zainstalowanego lub wlaczone icf?
Szymon Grabiński
Dodano
15.07.2004 23:20:12
to chyba nie to bo zamkniecie getright'a nie powoduje przywrocenia neta, no i dlaczego serwer przestaje pingowac??? a po zmianie wewnetrznego ip wszystko wraca do normy?
Bohul
Dodano
15.07.2004 22:55:00
Bohul:
oczywiscie wywala mi neta jak cos sciagam:)

To wygląda, ze poza "brakiem przepustowości łacza" nic Twojemu netowi nie jest.
Rebe
Dodano
15.07.2004 22:38:14
oczywiscie wywala mi neta jak cos sciagam:)
Bohul
Dodano
15.07.2004 22:31:47
Bohul czy gdy masz uruchamionego Getright`a to on w tym momencie "sciąga" coś z sieci czy jest tylko uruchomiony a nic nim nie "sciądasz" :?:
McScr@by
Dodano
13.07.2004 22:45:01
Nie do konca wiem, co tam u was piszczy w sieci, ale oprocz get righta jest jeszcze pare innych dobrych zassysaczy. sprobuj moze z innym softem i zobacz jak bedzie wtedy.

co do zmiany ip to nie koniecznie trzeba go zmieniac, wystarczy sprobowac jedno z nastepujacych polecen:

ipconfig /renew | /release [karta sieciowa]
Manipulowanie dzierzawa DHCP przez odnownienie lub zwolnienie systemowego adresu IP (lub adresu odpowiadajacego okreslonej karcie sieciowej).

ipconfig /displaydns | /flushdns
Wyswietla lub oproznia bufor analizatora DNS.

ipconfig /registerdns
Ponownie rejestruje wszystkie nazwy DHCP za pomoca DNS.

Powodzenia!
Szymon Grabiński
Dodano
12.07.2004 16:24:25
Bohul
Dodano:
12.07.2004 14:30:08
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1